Skocz do zawartości

piwo poszukiwaczy

sanshin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
piwo w puszcze ma wiele gorszy smak dlatego preferuje tylko i wyłącznie bootle, jest jedno piwo, które powinniście spróbowac - NATURALNE, NIEPASTERYZOWANE, NIEFILTROWANE, piwo supersmaczne no i mocne, bez zgagi, smrodu...
Napisano
Właśnie wróciłem z roboty,wysiadłem z pociągu i zacząłem maszerować w strone domu.....
100metrów ad stacja zaczepił mnie jakiś facet
koło 50lat,waliło od niego wódą jak z gorzelni
i prosi mnie bym poszedł do nocnego-koło stacji
więc 100m się bym musiał wrócić.ale
mówi mi że on nie dojdzie bo coś,daje mi 3dychy i prosi by mu kupić 4browary i fajki....
a ja-że mam dobre serce(kalwaria-telefon) się zgodziłem
polazłem do nocnego,a dziadek co tam w nocy zawsze jest to stary znajomy
i na wejsciu się pyta jak tam kiedy w las ide
jakiś gościu w moim wieku się zainteresował w las"tj co
więc mu mówie że z wykrywką
a on że on też:Dz kanarkiem
pogadaliśmy z 5minut o wykopkach,wymieniliśmy sie numerami
kupiłem te 4piwa i fajki dla tamtego pijoka
wracam te 100m a dziada nie ma!!!!!!
odczekałem 15minut-wypaliłem fajka
Pogadałem z tym typkiem bo szedł w tą samą strone
a dziada nie ma!!!!
więc mam 4ry piwa i paczke fajek i 10zł reszty:D:D:D:D:D:D
koniec story

pomyłka--2piwa bo dwa dałem tamtemu:D od kanarka
Kurde,w najlepszej wierze i myśląc o dobrym uczynku polazłem kupić te browary...
a gościu zniknał przez te10min:D
Zarobiłem:D ale gdybym nie polazł za prośbą tego pijaczyny to bym nie poznał tego od kanarka:D
a powiedział mi gdzie trafiał całe pestki pistoletowe wojennePOLSKIE
opisał miejsce
wiem gdzie bo często tam bywałem
ale nie chciało mi się nigdy tam kopać bo sporo smieci się tam wala
Ale z odwilżą się tam pojawie:)
Paweł,idziesz ze mną?:D
Napisano
niestety prosił o królewskie więc je kupiłem.
wg mnie to straszne szczyny a nie piwo ale trudno..takie też się wypije:)
Napisano
dobra dobraza piwem nie przepadam" czyli rozumiem że tamto szkło pod bramą to po soku było? (oczywiście sok jako popita po wódzi)
Napisano
I ktoś kto wali specyały pt.Mamrotex mówi o szczynach :) Według mnie Zygmuś przy jabolu to Napoleon, który mimo że nie musi wszystkim smakować jest trunkiem szlachetnym :)

Ale o gustach się nie dyskutuje...:)
Napisano
każda miejscowość,region ma swoje regionalne jabcoki,piwa też się to tyczy.ale znam kilka osób co grzmoci tylko królewskie bo jest za legią..żałosne,wiem,ciekawe czy gdyby w butelce było płynne g to też by pili bo legia itp głupoty.
Piłem pije i będe pił piwo,choć ogólnie mi nie smakuje,wole wino
ale królewskie kupiłbym tylko wtedy jakbym nie miał pieniędzy na lepsze,albo w sklepie nie było innego browaru:)
Napisano
Wiesz Hebda , gdybym rozpatrywał które piwo pić ,a które nie , bo Królewskie to Legia , Lech czy Warka to Lech ,a Tyskie -Wisła, to musiał bym miec jeszcze bardziej nierówno pod sufitem niż mam :) Ale jestem człowiekiem na tyle rozumnym ze wiem iż suma jaką browar płaci za miejsce na koszulce jest ściśle określona w umowie sponsorskiej , i nie ma wpływu fakt ile piwa danej marki zostanie wypite , i to że ktoś pije Warkę dofinansowuje Lecha.Absurd. Fakt kibicuje Legii , ale gdybym zwracał uwagę na takie rzeczy to pił bym piwo LEGION , na którym znajduje się logo SKLW, i jak piszą na butli jest to piwo kibica LEGII WARSZAWA :)
Napisano
ar35,źle zrozumiałes..
chodzi o to że nie lubie piwa królewskie"po prostu mi nie smakuje(co nie znaczy że jak ktoś stawia to nie wypije:))
reszta to tylko moje doświadczenie że kilka osób które znam uważa że skoro jest za legią to musi pić królewskie co dla mnie tak jak i dla Ciebie jest idiotyzmem ale na pradze nie znajdziesz dresa pijącego coś innego niż K :)
nie wiem,może z butelek najlepsze tulipany na zadyme wychodzą:)
kończe już majora:) całkiem niezły,szczególnie część z gettem:)
pozdro
Napisano
Królewskie już od dawna nie jest warszawskim" piwem, leją je w Warce, od kiedy został zamknięty browar na Grzybowskiej. Jego związek z Warszawą czy Legią to tylko chwyt marketingowy.

O ile picie prawdziwie lubelskiej Perełki mojej ukochanej można uznać za patriotyzm lokalny", o tyle Warszawiacy w zasadzie swojego piwa już nie mają.
Napisano
hmm,w sumie racja..
pamiętam jak zamknęli grzybowską,łaziłem tam po opuszczonych:)
z piwa to jeszcze perła i piast wrocławski jest dobry:)
ewentualnie śląskie mocne:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie