miq Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 WitamChcialbym sie dowiedziec ile moga byc warte te listy.Znalazlem je 2 lata temu w frankfurcie nad manem.Sa to listy jednego czlowieka a frontu wschodniego.pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 31 Maj 2004 Autor Share Napisano 31 Maj 2004 Pewmnie dalo by sie ustalic gdzie sluzyl ten kolo na 1 fotce cos jest ale nierozszyfruje tego.pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarobury Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 kto znalazł ten znalazł hehehehe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 WitamChcialbym sie dowiedziec ile moga byc warte te listy.Znalazlem je 2 lata temu w frankfurcie nad manem.Sa to listy jednego czlowieka a frontu wschodniego.pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 next fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 i ostatnie jak narazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 WitamCalkiem fajny zbior papierow a trafil do mnie przez zupelny przypadek :)))))Szkoda ze nierozumiem po szkopsku i szkoda ze koles strasznie bazgral (pewnie w pospiechu bo byl pod obstrzalem).Pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Dużo tego. Czytałeś? Jak je znalazłeś?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 WitamNa zdjęciu pierwszym jest pieczęć z numerem poczty polowej23448 , numer ten przynależny byl 14 kompanii 166 pulku piechoty , a od 1.04.1944 roku do sztabu Artillerie-Pak-Abteilung 1053 .Poniżej pieczęć z Infanterie Panzer Jager Ersatz Kompanie 214.Wrzuć jakieś foty tych listów to poczytamy , mogą być jakieś ciekawe relacje z frontu wschodniego , oczywiście jeśli cenzura nie pokasowala.PozdrawiamBartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 jak interesuje ciebie wrzesien to mam cos dla ciebie na wymianke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupiter Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Tyle są warte, ile Ci za nie zapłacą.Daj je gdzieś na aukcje, a się przekonasz.YP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 31 Maj 2004 Autor Share Napisano 31 Maj 2004 Witamnieczytalem tych listow poniewaz sa po szkopsku.Znalazlem je na wystawce w niemczech.Wiem ze sa warte tyle ile sie za nie daje.A chcialbym wiedziec czy je sobie zostawic czy sprzedac.pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Miq - masz świetne rzeczy! Gdybym miał taką ilość takich papierzysk to byłbym w szoku ,bardzo lubię papierzyska.Gratuluje trafienia i jeśli o mnie chodzi to bym się tego nie pozbywał :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Myślę że to zalezy tylko od ciebie...nie możemy ci powiedzieć:Sprzedaj je albo zostaw... jeśli chodzi o mnie to ja bym sobie te listy zostawił..i kupił słownik Polsko-Niemiecki.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Hej Maćko chyba raczej słownik Niemiecko-Polski:)A co do tego czy zostawić czy sprzedać to bym zdecydował raczej po przeczytaniu.PozdrwaiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 witamtu znalazlem link z barwa tego pulku http://www.feldgrau.com/InfDiv.php?ID=139pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miq Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 witammale sprostowanie to SZAROBURY znalazl link heheheheh:))pozdro miq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 nie sprzedawa, ZOSTAW DLA SIEBIE!!!! (albo oddaj mi :-D)postaraj sie o przetlumaczenie, w calosci moze byc ogromne zrodlo historyczne, oprocz pozdrowien dla ukochanych moze sa wspomnienia z frontu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abaton Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Jesli masz trochę czasu poskanuj troche tych listów. Zamiesc na forum poczytamy, potłumaczymy dowiesz sie przy okazji co tam jest w tych listach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 No właśnie. A jak chcesz to prześlij mi jakieś skany na priva, mam siostrę po germanistyce, to przetłumaczy. Oczywiście nie wszystkie ;) Pozdrawiam Pająkmplocica@prz.rzeszow.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
miq
Witam
Chcialbym sie dowiedziec ile moga byc warte te listy.
Znalazlem je 2 lata temu w frankfurcie nad manem.
Sa to listy jednego czlowieka a frontu wschodniego.
pozdro miq
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.