HUBERTUS 1656 Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Rzucam propozycje,aby oczyścić wały Twierdzy Modlin z porastających krzewów i drzew.Co o tym sądzicie?Może by tak zebrać się po staropolsku do kupy" i przeprowadzić taką akcje?Może pod patronatem Fortecy" i Odkrywcy" mały piknik forteczny.Jakaś odmiana od nudnych wycieczek TPFu.Czekam na opinie Hubert.
witek Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Pomysl dobry, rece mam sprawne do pracy, wiec sie na to pisze. Tylko czy jest tu ktos kto ma czas i mozliwosci zby zalatwic sprawy formalno-prawne?
danieloff Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Z wolnym czasem na załatwianie spraw jest u mnie krucho, ale w razie czego mogę pomóc, a do akcji chętnie się przyłączę.
Piorek Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Ja sie pisze! Mam pile spalinowa, kilka siekier, lopaty i takie tam...Piorek
Gość Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 To i ja się dołączę bardzo chętnie z moją Husqwarną ,dwoma siekierkami i dwójką ochotników:)Jakby udało się coś zorganizować-prosze o maila!!!
michalmiazga Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Swietna inicjatywa:)))Macie moje dwie łapki do roboty więcej.Tylko niech formalności ktoś załatwi!!!Michal Miazga
YoWheris Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Na wycinkę drzew i krzewów są potrzebne zezwolenia, na większą ilość drzew i krzewów do wycinki nawet projekt.Nie radzę wycinać bez pozwolenia, grożą za to surowe kary.Pozdrowienia-Yo-
HUBERTUS 1656 Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 postaram się rozpytać o formalności potrzebne do wycinki.
Chudzin Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Jednego nie skończył już za drugie się bierze :))))))
HUBERTUS 1656 Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 Pesymista,za twój fort też się weźmiemy.:)
Gość Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 No to o pewnych wielkościach twierdzy.Długość wałów zewnętrznych-5 km.wewnętrznych-2 km.Powodzenia zyczę,ale jak określimy konkretny odcinek-dokładam trzech zdrowych chłopów plus dwie piły sp.plus pozwolenie na wycinkę drzew.DZIAŁAMY ?????????
witek Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Wlasnie wrocilem sobie z wycieczki do Modlina i nasunelo mi sie takie spostrzezenie, ze tam raczej potrzebna jest pomoc przy zabezpieczaniu koszar, fortyfikacji itp niz przy wycinaniu drzew. Jest wiele obietkow do ktorych mozna wejsc i zniszczyc wszystko co wpadnie pod reke (tak sie dzieje). Teraz jedynie koszary Cytadeli zostaly zebezpieczone (jak juz w srodku wszystko rozkradiono). Natomiast wszystkie dzialobitnie znajdujace sie poza obwodem koszar stoja zdewastowane. Jedynie nieliczne budynki maja zabezpiczeone wejscia i okna... Przy okazji: wieza cisnien przy stacji Modlin tez zostala zabezpieczoe (zamurowano drzwi i okna). Szkoda, ze nie zrobiono tego gdy na wiezy byl jeszcze dach :-(
HUBERTUS 1656 Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Pytanko do Twierdzoszczaka,jeśli dobrze zrozumiałem jesteś w stanie załatwic zezwolenie na wycinke?
YoWheris Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Ha, z tym pozwoleniem to raczej też tak szybko się nie uda. Jak ze wszystkim w naszym kraju, także na pozwolenie na wycinkę drzew obowiązuje pewien termin uprawomocnienia. A kto wam zrobi projekt na wycinkę, jeśli będzie on potrzebny?to nie takie hoooop, niestety. Ale jeśli dacie radę to pewnie też podam wam swoją pomocną dłoń i dodam swojej siły do tego przedsięwzięcia.Pozdrawiam i powodzienia.
Gość Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Odpowiedz dla Hubertusa:Na 99%-jestem w stanie to załatwić,to nie jest takie trudne.Włodarze Modlina cieszą się z takich iniciatyw,a na poparcie tego powiem tobie,ze to robiłem.Największym problemem jest zebranie odpowiednich ludzi z odpowiednim sprzętem.
HUBERTUS 1656 Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 może kontakt na gg 3628437 lub maila: hubert-trzepalka@wp.pl
HUBERTUS 1656 Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 Na razie czekam na maila od Twierdzoszczaka z konkretami o zezwoleniu na wycinke,ja mógłbym wycinać i na dziko ale nie będe wciągał innych w maliny.Jeśli się odezwie i przedstawi konkretne zezwolenia to można działac w innym razie pozostają dzikie wycinki piłami ręcznymi.Pozdrawiam
Gość Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Zeby było jasne,na co mam załatwić pozwolenie -bramy,nadaje się do tego osiem szt.-mur Carnota,który odcinek-któryś z rawelinów-działobitnie,jeszcze pare ocalało -prochownie-kazamaty,tego jest od pyty-może całą koronę,do wybory trzy-wasze propozycjeModlin nie przypomina wielkością obory dla świń,tylko wyglądem.
HUBERTUS 1656 Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 Ostatnio robiliście inscenizacje zdobywania twierdzy,czemu się nie pochwaliliście?,Na wycinke proponowałbym lewypółbastion wewnętrznego pierścienia twierdzy.
Gość Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Hubertus,jesteś WIELKI. Tacy LUDZIE są zawsze mile widziani,to bardzo dobry pomysł.
Gość Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Poprawka , obwód wewnętrzny twierdzy to 4 km , obwód zewnętrzny to 8 km a 95% zarośnięte jest niemalże dżunglą .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.