Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Witam!

Techniczna Szkoła Wojsk Lotniczych w Zamościu (jesień 1987), a później Eskadra Lotnictwa Rozpoznawczo-Bombowego w Siemirowicach.

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Dla bażantów po WOSS-ie w Pile. Można było w zeszłym roku kupić sobie na pamiątkę od Agencji Mienia Wojskowego całe koszary :))

Zresztą może by tak machnąć nowy wątek : likwidowane jednostki". Na dobry początek: WOSS - Piła, Gliwice 106 SP, Prudnik - 10 SDP, ........

pzdr woyta
Napisano
1990 - 1991 Jednostka wojskowa w Mrzeżynie. II Dywizjon Ogniowy, dowódca obsługi wyrzutni rakiet WE 200 S (VEGA).
Pozdrawiam wszystkich którzy tam służyli, a zwłaszcza chłopaków skierowanych tam przez WKU Szczytno.
Jeżeli jast na forum, ktoś kto służył tam w tamtym okresie to proszę o kontakt(grzegorz_nowak@op.pl).

Pozdrawiam dowódcę plutonu porucznika (wtedy)
Jacka W.
Napisano
SPR Poznań logistyka a potem Lublin - fajne były czasy
Napisano
271 OOC przy JW 2893, Hubska 2 we Wrocku od 30 marca 1989 do wrzesnia`89. Od września`89 do 13 kwietnia 1990 słuzba w WDW Walim :) Poza domem byłem dokładnie 379 dni, bo rozwiązali jednostkę, z czego 71 dni w domu na PJ-tkach :) Do cywila wyszedłem 13 w piątek :) Ktos powie: OC to nie wojsko, ale pamiętajcie, ze pijany junak to półtora komandosa ;)
Napisano
Witam
Lato 95 - Jesień 96
Chełmno - 8 Ośrodek Szkolenia Specjalistów Czołgowych
Czarne - JW 1311 Batalion Zaopatrzenia (kierowca)

CortheZ
Napisano

92 - 94 SCHSK Pozań
96 - 98 SAP Poznań
98 - 2002 SGSP Warszawa
2003 - 20... SGSP Warszawa
A na co dzień poza nauką (swoją) uczę pożarnictwa w 1 OSK w Grupie koło Grudziądza.
Pozdrowienia dla wszystkich wojskowych strażaków.

Napisano
Jasne że służyłem.
Październik 1988 - marzec 1989 Gołdap Obrona przeciwlotnicza kraju, szkoła podoficerska.
Kwiecień 1989 - wrzesień 1990 Czerwieńsk, jednostka liniowa, obrona przeciwlotnicza kraju, dowódca drużyny PKM-u (przeciwlotniczy karabin masz.). Poza tym zaliczyłem kilka poligonów nad morzem w Wicku Morskim.
Generalnie moja służba trwała prawie 2 lata, bez 1 miesiąca, ponieważ jej okres był już wtedy stopniowo skracany. Tak że bardzo dobrze znam ciężar wojskowego oporządzenia, były chwile przyjemne i nieprzyjemne, zresztą jest to samo życie....
Pozdrawiam wszystkich odkrywców
Napisano
JA BYŁEM W KOSZALINIE,CENTRUM SZKOLENIA WOJSK OBRONY PLOT,
WIOSNA 96- LATO 97,DOWÓDCA DRUŻYNY,SPECJALNOŚĆ OPERATOR PRWB,DOCHRAPAŁEM SIE STARSZEGO KAPRALA OCZYWIŚCIE REZERWY:)
POZDRAWIAM
Napisano
COSSUiE Olsztyn-szkółka jako mechanik artylerii plot
jw2626 czyli 17 pułk zmechanizowany w Miedzyrzeczu jako rusznikarz
pobór wiosna 92 cywil jeien 93
a obecnie pracuje w jw1956- 3OSK-Ostrów Wlkp
Napisano
osrdek szkolenia nurków i płetwonurków wp gdynia, komenda portu woj. kolobrzeg ,brzegowa brupa ratownicza mw w kolobrzegu, 2 dywizjon okretów transportowo minowych swinoujscie . 6,5 roku syfilisu. w sierpniu do francji:)
Napisano
a jakie potrzebujesz? trałów czy desantów? ja byłem akurat na 821.
Napisano
a jakie potrzebujesz? trałów czy desantów? ja byłem akurat na 821.
Napisano
1 PUŁK SPECJALNY w LUBLINCU jesien 2000/2001 zwiadowca miner faaajna zabawa. Niedaleko jednostki na poligonie zwanym CZARNY LAS" można wykopac wieeele ciekawych poniemieckich rzeczy. sa tam doły z wysadzonym niemieckim sprzetem ale rzecz jasna nie wszystko jest zniszczone ;) za czasów mojej służby znaleziono tam mp40 ale plutek zabrał:( pozdrawiam