Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja służyłem na szkole w Ostródzie a na liniówce w Czarnem,
w latach wiosna 79-81r.pozdrawiam wszystkich kolegów z 2 kcz.a szczególnie działonowego Waldemara Gąsiora
  • Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Wiosna 1981-1984r Pomorski Dywizjon Okrętów Pogranicza Świnoujście. ORP MINOR" nr.burt.OPA 319 - służyłem jako artylerzysta.Załoga mała,ale może ktoś się odnajdzie...jeszcze
Napisano
witam.8 dywizja górskich rowerów pośpiesznych :))))))
a tak na serio udało mi się wykręcić od tego syfu,a załapał bym się na turę poboru 2 letniego w sezonie 87-89
Koszeba w 3699 służył mój szwagier 83-85 mogliście się spotkać,jak się nie mylę to z poboru wiosennego,byłem tam ze 2 razy na odwiedzinach.
Napisano
Witam rezerwe .Ja sluzylem w JW 1995 Gdansk Wrzeszcz 1984-1986 na 4 kompani desantowej ,NIEBIESKIE BERETY.poczatek byl straszny a potem to nawet niezle ,poligon za poligonem Okonek ,Drawsko, Borne sulinowo ruski poligon, Wicko Morskie desant z okretow pelno wody posame gardlo ,ciekawe doswiadczeni w zyciu .Jeszcze raz pozdrawiam rezerwe z niebieskich beretow.
Napisano
JW 2105 czyli 9 bat. Oczywiście jesień 86-88. Unitarka na transportowej potem za wypicie flaszki na izbie odwiedzin przeniesiony za karę do pirotechników.
Pozdrawiam nadwiślańczyków
PS
W książce pt.Nowe fotografie" M Edelmana jest opisana akcja zabezpieczenia pirotechnicznego przed 1 maja 87 w której bralem udzial. Kto pamięta ?
Napisano
Delikatna klawiatura i wyszedl zly nr jednostki. Powinno być 2102 !!! 726 dni
Przypomnialem sobie inne bohaterskie wyczyny jak zdjęcie" bomby zegarowej w ambasadzie greckiej w 87'albo w 88'(trep przyklada do niej stetoskop i mówi do mnie - o ku.wa to cyka") Niezla jazda. Potem w TV Urban mówi że w labolatorium trwają badania nad skladem mat wybuchowego, a w tym czasie ta omba" robi u mnie za popielniczkę. Fajne czasy byly
Pozdrowienia dla Górali i chlopaków z ziemi poludniowo-wschodniej
Napisano
Zapomnialem znowu adresu
NJW MSW JW 2102 9 SAMODZIELNY BATALION D.S. ZAOPATRZENIA I ADMINISTRACJI WARSZAWA UL PODCHORĄŻYCH 38
tak jak wyżej wycior 2 i ten sam adres co wyżej senio63 ale ja nie trzymalem wart.
pozdrawiam
Napisano
Jesień 1986/88 2702 żagań-szkoła młodszych specjalistów elew działonowy

JW 3116 GUBIN 2 Batalion ,czołgów 6 kompania czołgów.Dowódca kompani por Czupryński,Por żerko mirosław.

.........pozdrawiam gryzipiór

zapraszam na forum www.kolegazwojska.tnb.pl
Napisano
Witam!!!

Ośrodek Szkolenia Specjalistów Ubezpieczenia Lotów w Grudziądzu (wrzesień - grudzień 87), potem lotnisko w Radomiu
na radiolatarni PAR-8ss (tzw. dalsza) do września 89.

h**p://picasaweb.google.com/sp9rqa/RadomWojsko

Pozdrawiam