Skocz do zawartości

TK-3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Co do TK-3 nie upieram się. Hamulce TKS'a dokladnie widać instrukcji czołgu. Poza tym zbadałem to organoleptycznie.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
chyba jeszcze nie było zdjęc wnętrza tk-3 na ebayu jak sobie przypominam to było wnętrze tks-a wraz ze spalonym żołnierzem polskim.
Napisano
Wydaje mi się, że jest to wersja rozwojowa Carden-Lloyda m.in. z poprawionym zawieszeniem. Z tego co mi wiadomo, do Polski dostarczono wcześniejsze wersje tankietek. Czyli polska prawie na pewno nie.

Pzdr,

jotes
Napisano
Carden-Loyd Mark VIb.Zdaje sie, ze one mialy dwie rolki zwrotne i silnik Meadows 40 koni.Skrzynia biegow - czteroprzelozeniowa.Sprzedane do Boliwii - zdaje sie, ze jest nawet jakas zachowana.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Zdjecie z: Militar=Wochenblatt" nr 48 z 26 maja 1939 r., s.3264: Polen. [...] Als kleinkampfwagen ist ein Modell einheimischer Konstruktion (2 Mann Befatzung, 35=PS=Motor, 1 MG, 8=mm=Panzererung) sowie der Vickers Carden Loyd M. VI mit 2,5 t Gewicht und 40 km/Std. in Gebrauch (Bild)[...]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie