YoWheris Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 A czy nie ma jeszcze później okresu uprawomocnienia - od 1 do 3 miesięcy?Podobnie jest z jakimikolwiek dokumentacjami.Zanim coś zaczniesz robić to decyzja o pozwoleniu wydana przez dany urząd musi się uprawomocnić.I znów czekanie?
Gość Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 Dopiero dzis przeczytałem cala dyskusje i po raz pierwszy zabieram glos na forum. Popieram cala akcje i jesli mozna wstepuje do Towarzystwa. Marek e-mail brzezce@wp.pl
Natan Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 Dzięki za statut , w pełni popieram nazwę podana przez Kudiego . Jeżeli okres rejestracji trwa faktycznie tak długo to przydałyby się jakieś znajomości...
Katani Napisano 25 Maj 2004 Autor Napisano 25 Maj 2004 Melduje.Statut przekazałem radcy prawnemu.Idzie tak jak założyliśmy.Czekam na poprawki. Jeżeli będą, poprawie i prześlę WAM na Wasze ręce. Tylko nie ręce do góry.Pozdrawiam załogę.
Katani Napisano 25 Maj 2004 Autor Napisano 25 Maj 2004 Oczywiście, statut prześlę z adnatacją sprawdził radca.
Katani Napisano 25 Maj 2004 Autor Napisano 25 Maj 2004 I wszystko będzie w Waszych / Naszych rękach. Gdzie jest najwięcej załogi to tam powinno sie go zarejestrować i wybrać szefa. Demokracja.
Monti Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Czyli wszystko po naszej myśli :))))))))))Nie moge się juz doczekać.pozdrawiammonti
TAZXXL Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Fajnie tylko gdzie go zarejestrujemy niektorym moze zdawac sie za daleko i jak bedziemy sie spotykac aby omowic sprawy i wnioski pozatym jak wybrac zarzad gdy wiekrzosc znas dziala na roznych rejonach i nawet sie nieznamy pozatym mamy problem spotkac sie na zlotach a tam wszak mozna by cos ustalic jednak jestem za i czekam na dalsze ruchu oby nie byly to tylko puste slowa
Gość Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 1. nazwa - propozycja Kudiego2. szef - Katani - Ty to piwo naważyłes to teraz wypij ;-))))))))))))))))) - głosuje za Katanim - chce mu się działać - a to jest w naszym środowisku towar wysoce deficytowy (jakby miał ktoś tanio trochę chęci na sprzedaż to kupie ;-)PozdrawiamJarek
YoWheris Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 No a do zarządu kto? Monti i Kudi to jedni z najczęstszych gości na forum i kto jeszcze?Sami oceńcie.Czekamy na propozycje.(Jezu... niech już będzie po naszej myśli i będziemy mieć to towarzystwo)
HUBERTUS 1656 Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Katani ,może zlot założycielski zrobimy w Modlinie.Okolicznościowa wycinka na wałach zgrałaby ekipe.
Monti Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Kiedy???Data jest ważna,ja jeszcze studiuję,a nauki dużo.Oby nie okolice 18 czerwca.A poza tym to dobry pomysł.A z tą wycinka to chyba trzeba najpierw zgodę z Agencji mienia wojskowego i nie wiem,czy jakiegos inspektora środowiska(o ile sa stare drzewa)pozdrawiamMonti
Katani Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Witam Odkrywcówproszę mi wybaczyć, ale mecenas ma sporo roboty, rozmawiałem dzisiaj z nim i powiedział, że może jutro albo w poniedziałek da swoją opinie. Robi to za darmochę więc ja aż tak nie nalegam, wiecie przecież,że w dzisiejszych czasach za darmochę to ewenement.
Katani Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Cały czas wsłuchuje się w WASZE opinie, po prostu one są dobre. Ja nie po to chcę i WY chcecie utworzyć stowarzyszenie aby było.Nie przyświeca mi cel,żebym to ja stanął na czele peletonu. Mam inną myśl, ja się zadeklarowałem, że wszystko przygotuję,dałem słowo i je konsekwentnie realizuje.Uważam,że tam gdzie jest NAS siła powinno się utworzyć i zarejestrować stowarzyszenie, jak przemyślicie to też mi potwierdzicie, że patrzę daleko wzrocznie.Żyjemy w Państwie prawa więc z tego prawa korzystam,aby żaden człek nie powiedział mi, że fermentuje prawo. Te Stowarzyszenie jest nam na sero potrzebne. Czytajcie ustawę o stowarzyszeniach, koniecznie!!!! tu nie może być prowizorki. Żadnej prowizorki.
YoWheris Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Z tym zlotem to dobre. Mam propozycję. od 18-20 czerwca w Kościanie 42km od Poznania w kierunku Leszna odbywają się dni tego miasta.W sobotę tj.19.VI. odbędzie się rekonstrukcja oblężenia miasta z XIIIw. Coś pięknego.Myślę że byłby to dobry początek dla towarzystwa, miłe przeżycie i przedewszystkim poznamy się. Będą ludzie z całej Polski uwielbiający historię rycerstwa między innymi. Myślę że to dobry pomysł.Co wy na to? Bitwa (oblężenie miasta dawniej przez Łokietka)odbędzie się przy pozostałościach murów obronnych miasta.Oprócz tego wiele innych atrakcji i koncerty.Miasto będzie tętniło życiem, a gdy jeszcze wy przybędziecie to podejrzewam że zapiszemy się już w historii miasta mającego godne uwagi tradycje.Z noclegiem coś załatwimy. Jakieś pole namiotowe czy coś takiego. Lub też hotel pracowniczy. Co wy na to? Jeśli się zdecyduje większość proszę o informacje to będę załatwiał z noclegami u burmistrza. Pozdrawiam
HUBERTUS 1656 Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Szkoda,że nie odtwarzają zdobycia Kościana w pażdzierniku 1655,jest to uznawane przez historyków za początek powstania antyszwedzkiego w Wielkopolsce.Pozdrawiam
HUBERTUS 1656 Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Nadal optuje za zlotem założycielskim w Modlinie,mała imprezka połączona z wycinką zrobi świetną reklamę stowarzyszeniu.
Katani Napisano 28 Maj 2004 Autor Napisano 28 Maj 2004 HUBERTUS jak zawsze czujny,podziwiam.Podoba mi się to. Nie dajmy sie, jeszcze raz wołam na puszczy. U mnie nie brak entuzjazmu. Nie trzeba się zrażać. S P O K O. LUDY :-). Czy u nas w P O L S C E dalej przerabiamy powtórkę w nie mocy? ..... Statut będzie, na 100 %, i co dalej O D K R Y W C Y? Odkrywamy samych siebie. Jak pisałem wyżej, morze o 23.00 jest opustoszałe i szalone, my nie jesteśmy szaleni, stowarzyszenie jest dla nas, ja się wywiązuje, jak mówiłem.Pozdrawiam.Mecenas czyta statut, a my czekamy.
YoWheris Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Jak już pisałem na forum o Modlinie, chyba pozwolenie na wycinkę powinno być. Nie ważne czy to samosieje czy celowo posadzone. Popytaj na temat wycinki w urzędzie miasta bądź w zakładzie który zajmuje się tam zielenią. Oni ocenią czy można to zrobić na własną rękę czy nie.
YoWheris Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Na temat zdobycia Kościana w 1655 można będzie się także dużo dowiedzieć od będącego na imprezie p. J.Grupińskiego. O zemście szwedów na Kościaniakach przez zamordowanie księcia szwedzkiego. Będzie bardzo dużo atrakcji także historycznych.Katani as ty co o tym sądzisz?Proszę wszystkich forumowiczów o swoją opinię na ten temat.
Monti Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 18-20 czerwiec mi nie pasuje.Mam wyjazd turystyczny do Wilna.Ale gdzies trzeba się spotkać,by zebrać 15(conajmniej)podpisów potrzebnych do założenia Towarzystwa.PozdrawiamMonterro
YoWheris Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Monti jest za, a reszta? Zbierzemy trochę osób i zaczynamy. Proszę o opinie wszystkich forumowiczów.Katani, Kudi, co wy na to? A reszta gdzie jest?Ja trzy osoby już mam włącznie ze mną.Czekam na odpowiedzi.
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Hej Katania!!! Chyba już siły wszystkim opadły. Co jest z wami? Katania a jak tam ze statutem daleko?I reszta spraw papierkowych.
YoWheris Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Sorki za przejęzyczenie Katani a nie Katania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.