jotes Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Bodziu, poproszę link od 2007-09-22 20:02:00, może być na priv'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Niestety linka nie mam, aukcję przeglądałem na parę minut przed zakończeniem, był to album z kampanii rosyjskiej. W albumie były tylko zdjęcia niemieckiej i rosyjskiej broni pancernej, oraz ta perełka. Album poszedł za kilkaset euro.Zdjęcie było tylko w takiej jakości jak zaprezentowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Dzięki, trudno. Dobrze, że chociaż Tobie się udało trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 z niemieckiego albumu na Ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Zdjęcie tego ciągnika od przodu było już na forum. Szkoda, że napis słabo czytelny :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 niestety z tej fotki niczego nie wycisnę , a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Tak a oko" to napis słabo wygląda na polski. Może po łacinie? Probostwo np.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 Przy okazji, podrzuć mi proszę linka na priv'a. (jotes25@op.pl). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 A teraz lepiej? Potrafi ktoś przeczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Dyplom zasługi Lublin"i dwie daty : 190?" i 1907".U góry pewnie nadane wtedy medale - wniosek : zadudowania fabryczne, może gorzelnia (?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Brawo :)Niestety sprzedawca nie chciał mi przysłać lepszego skanu niż na aukcji :(Ale jak widać można. Co do słowa Lublin, to nie mam 100% pewności (przeszkadzają pręty ogrodzenia). Ale to wielce prawdopodobne.Oczywiście może być fabryka, browar, folwark czy inne gospodarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Hm... ale dyplomy zasługi i medale nadawano na wystawach przemysłowych jeszcze za cara" przed 1914 rokiem. W dwudziestoleciu nie było takiego czegoś. Z tego co wiem wystawy przemysłowe odbywały się w Lublinie i Częstochowie (czasem też w Radomiu). Myślę, że będzie to Lublin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Pozostaje ylko" namierzyć ten budynek :DWszystkim odważnym przypominam, że drugie ujęcie tego ciągnika jest w tym wątku pod datą 2007-04-24 00:35:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Dadam jeszcze, że w tych 6 plafonach" może być nazwa własna jakaś. Jak ktoś chce się pobawić, to wstawię link do zdjęcia. Mi się nie udało odczytać, ale Tobie, bjar, poszło dużo szybciej, więc kto wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trufelhunter Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Jotes, bjar_1Bardzo dobra analiza ! Czy można Was prosic o link do aukcji? Może coś się da jeszcze zaobserwować w innych aukcjach tego sprzedawcy.pozdrawiam,Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Bardzo proszę:http://cgi.ebay.de/Militaer-Foto-Album-1939-45-52-Original-fotos_W0QQitemZ130153425007QQihZ003QQcategoryZ15504QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Nic więcej się chyba z tego zdjęcia nie wyciśnie". Ze swojej strony dopowiem, że żaden polski browar nie otrzymał Dyplomu Zasługi i sześciu medali w Lublinie. Według mnie : folwark, gorzelnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Witam zagadka rozwiazana wiedzialem ze to w moim miescie szczegóły i zdjecia współczesne wieczorkiem Pozdrawiam AREK J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Witam i pozdrawiam wszystki ODPOWIADAM NA PYTANIE C7P w Płocie.Istotnie jest to na 100% miasto ZamośćUlica Partyzantów w czsie okupacji nazywana Banditensztrasejest to ta sama ulica na której byl najczesciej fotografowany C7P czyli ten koło kiosku ja drodze w jodełke.Nastepna sprawa Budynku juz nie ma pochodził jeszcze z czasów Cara. W okresie przedwojenny podobno bbyla tam szkola ale szczegółowsze informacje przekaze w pózniejszym terminie tak samo jak te medale co znaczyly itp.w ponizszych postach wspólczesne dzisiejsze zdjeica tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Zaznaczony na czerwono budynek w tle zwróccie uwage na szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 a to ten budynek dzis ma przeszlo 100 lat i strzalkami zaznaczone sa szczegóły ze zdjecia orginalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 a tu strzalka zaznaczony jest jeden z filarów bramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro57 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 a to jest ten filar tylko zrobiony od strony ulicy bo z orginalnego punktu nic nie bbylo by widac poprostu zarosniety drzewami a i zwroccie uwage na szczegóły bramy caly plot jak w fotkach z epoki tam w tyle gdzie stoi to auto stał wlanie ten budynek z medalami Mam nadzieje ze wyjasnilem zagadke miejsc POZDRAWIAM WSZYSTKICH POszukuje zdjec z zamsoscia aro57@wp.pl a i polecam w budowie www.arekjakubowski.prv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Co było w tym budynku w 1939 roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.