Skocz do zawartości

Fotografie C7p

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 422
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Niestety linka nie mam, aukcję przeglądałem na parę minut przed zakończeniem, był to album z kampanii rosyjskiej. W albumie były tylko zdjęcia niemieckiej i rosyjskiej broni pancernej, oraz ta perełka. Album poszedł za kilkaset euro.
Zdjęcie było tylko w takiej jakości jak zaprezentowałem.
Napisano
Dyplom zasługi Lublin"

i dwie daty : 190?" i 1907".

U góry pewnie nadane wtedy medale - wniosek : zadudowania fabryczne, może gorzelnia (?).
Napisano
Brawo :)
Niestety sprzedawca nie chciał mi przysłać lepszego skanu niż na aukcji :(
Ale jak widać można. Co do słowa Lublin, to nie mam 100% pewności (przeszkadzają pręty ogrodzenia). Ale to wielce prawdopodobne.
Oczywiście może być fabryka, browar, folwark czy inne gospodarstwo.
Napisano
Hm... ale dyplomy zasługi i medale nadawano na wystawach przemysłowych jeszcze za cara" przed 1914 rokiem. W dwudziestoleciu nie było takiego czegoś. Z tego co wiem wystawy przemysłowe odbywały się w Lublinie i Częstochowie (czasem też w Radomiu). Myślę, że będzie to Lublin.
Napisano
Pozostaje ylko" namierzyć ten budynek :D
Wszystkim odważnym przypominam, że drugie ujęcie tego ciągnika jest w tym wątku pod datą 2007-04-24 00:35:00.
Napisano
Dadam jeszcze, że w tych 6 plafonach" może być nazwa własna jakaś. Jak ktoś chce się pobawić, to wstawię link do zdjęcia. Mi się nie udało odczytać, ale Tobie, bjar, poszło dużo szybciej, więc kto wie...
Napisano
Bardzo proszę:

http://cgi.ebay.de/Militaer-Foto-Album-1939-45-52-Original-fotos_W0QQitemZ130153425007QQihZ003QQcategoryZ15504QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Napisano
Nic więcej się chyba z tego zdjęcia nie wyciśnie". Ze swojej strony dopowiem, że żaden polski browar nie otrzymał Dyplomu Zasługi i sześciu medali w Lublinie. Według mnie : folwark, gorzelnia...
Napisano
Witam i pozdrawiam wszystki ODPOWIADAM NA PYTANIE C7P w Płocie.
Istotnie jest to na 100% miasto Zamość
Ulica Partyzantów w czsie okupacji nazywana Banditensztrase
jest to ta sama ulica na której byl najczesciej fotografowany C7P czyli ten koło kiosku ja drodze w jodełke.
Nastepna sprawa Budynku juz nie ma pochodził jeszcze z czasów Cara. W okresie przedwojenny podobno bbyla tam szkola ale szczegółowsze informacje przekaze w pózniejszym terminie tak samo jak te medale co znaczyly itp.
w ponizszych postach wspólczesne dzisiejsze zdjeica tego miejsca.
Napisano

a to jest ten filar tylko zrobiony od strony ulicy bo z orginalnego punktu nic nie bbylo by widac poprostu zarosniety drzewami
a i zwroccie uwage na szczegóły bramy caly plot jak w fotkach z epoki

tam w tyle gdzie stoi to auto stał wlanie ten budynek z medalami

Mam nadzieje ze wyjasnilem zagadke miejsc

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

POszukuje zdjec z zamsoscia aro57@wp.pl

a i polecam w budowie www.arekjakubowski.prv.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie