Skocz do zawartości

Gazeta dla rekonstrukcji?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł fajny.
Dziękujemy za maila odpowiemy na niego.
Ale zastanawia mnie jedna rzecz.
Czy Do broni" jest najlepszym tytułem?
Czy nie zaszkodzimy sobie nim?
Mam na myśli takie coś. wiadomo jak jest u nas ze zdekowaną bronią i tym podobnymi rzeczami. Stawia się nas na równi z gangsterami albo gorzej. I tu rodzi się problem bedziemy chcieli coś gdzieś przeforsować. A jakiś wpływowy oszołom (poseł albo inny radny) weźmie gazetę Do broni" z opisem niemieckiej grupy rekonstrukcyjnej. I mamy kanał bo nas zjadą jako faszystów a nasze wyjaśnienia do nikogo nie dotrą. Poddaję to pod dyskusję.

Pozdrawiam grechu
1 SKC

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Moim zdaniem sluszna uwaga co do tytułu. Troche tendencyjne. Ma byc to pismo dla wszystkich grup, a widac na pierwszy rzut oka kto się za to wziął. Proponował bym cos związane z żywą historią, etc. Może wspólnie na forum coś się ustali?

Niezły pomysł. Jeśli tylko nie kosztowałoby takie czasopismo 20 zeta, jak niektóre. Kompletne umundurowanie wzbogacone o egzemplarze z prywatnych kolekcji... coś pięknego! Do tego jakieś materiały o bzdetach :), np. guzikach. Z pewnością wiele osób z tego forum mogłoby pomóc chociażby merytorycznie w tworzeniu takiej gazety.

Co do tytułu... awsze żywi"? Reaktywacja"? :)
Do broni" też niczego sobie
Pozdrawiam
MK

TAk to było"
W imieniu Stalina" ;)
Wielki powrót"
Szydełko i Ty"
Odtwórca" (Jak Odkrywca")
Zeby tylko nie zrobić dwuznacznego tytułu jak gazeta o hafciarstwie Hafty Polskie", gdzie przypadkowo można ją uznać za czasopismo o wymiotach :D
PZDR MK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie