dejvid Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Witam. Taka skrzynka od rolnika trzymał w tym kury i nikt tam nie mieszka od 20 lat więc stan nie jest najlepszy. Ile może być warta ta skrzynka w tym stanie
0 bjar_1 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Trup i zgniłek, ja to bym odbił tą deskę z napisami jedynie i ją zakonserwował. Miałem kilka tych skrzynek na rację "K", nie sa wcale rzadkie. Wysyłali to po wojnie do Polski z UNRRA. Wartość, to może ze 2 kołpaki do VW.
0 Jedburgh_Ops Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Trzymam z @bjar_1 Do reko skrzynka się nie nadaje, więc trudno mówić o wartości czegoś, czego nikt nie kupi. Wartość kolekcjonerska... hmmm, też w zasadzie żadna, bo takie skrzynki całe i w dobrym stanie są na rynku kolekcjonerskim. Chyba że faktycznie kogoś bawiłaby deska typu „front panel”, której odratowanie sugeruje Bjar.
0 dejvid Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Tą deskę z przodu nawet do domu wezmę gdzieś sie miejsce w domu znajdzie
0 bjar_1 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Pewnie, można wyczyścić, zakonserwować i będzie stylowy gadżet na ścianę np.
0 dejvid Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu A czymś można to pomalować? Jakimś lakierem?
0 bjar_1 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Umyj szczotką do rąk wodą z mydłem. Później natrzyj np. woskiem i gotowe.
0 Erih Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ja bym proponował najpierw potraktować deskę (po umyciu) olejem lnianym, a dopiero potem woskiem. Ewentualnie zrobić "nowocześnie" czyli całość rozebrać, usunąć zdegradowane drewno, zakonserwować i zbić ponownie Jeżeli całość będzie się względnie trzymać a powierzchnia ekspozycyjna na to pozwala, powstanie całkiem klimatyczna skrzynka, tyle że mocno ażurowa. Widuję takie u mowoczesnych projektantek, takich mocno "zero waste". Wszystko zależy od stanu drewna. Oczywiście "opcja minimum" to sam panel z napisem, tak jak proponuje Bjar_1
Pytanie
dejvid
Witam. Taka skrzynka od rolnika trzymał w tym kury i nikt tam nie mieszka od 20 lat więc stan nie jest najlepszy. Ile może być warta ta skrzynka w tym stanie
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi