robertus Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Witajcie. Prośba w identyfikacji połówki monety bo moje wszystkie wysiłki spełzły na niczym, poddałem się.
dejvid Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) zygmunta 3 wazy chyba bo niewidać awersu Edytowane 10 godzin temu przez dejvid
robertus Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Chyba faktycznie Zygmunt III Waza ale czy fals raczej nie no chyba że był robiony w epoce.
Landszaft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu oryginał połówka półtoraka zygusia z 1625 widać też słabo bo słabo herb SAS . Niestety przeleżał w glebie zasadowej lub kwaśnej przez co zatarł się rysunek monety , korozja srebra. sam znalazłem półtoraka tak zjedzonego przez korozję srebra czyli tlenki srebra ciągle są ścierane z monety w glebie co powoduje nie tylko zanik rysunku ale także blaszka jest coraz cieńsza . U mnie nie tylko jest mniej czytelny ale grubość blaszki jak w brektacie.
combo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu z pewnością nie jest to 1625 rok "szustaczku" - raczej 1635
Rekomendowane odpowiedzi