Wiking_667 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Witam, Wpadł mi w ręce taki niewielki fragment tabliczki. Próby tłumaczenia sugerują pochodzenie lotnicze. Ktoś może wie od czego jest ta tabliczka?
0 Landszaft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Niestety nikt Ci nie powie z jakiego samolotu z uwagi że części nabijane są na drugiej połówce a masz zaledwie ćwiartkę z tabliczki. Zalecam wziąć wykrywarkę i wrócić w to samo miejsc i w promieniu 15 metrów dobrze przeczesać teren. Może coś jeszcze wyjdzie co ułatwi identyfikację . Tu masz przykład połowy tabliczki z mojego zbioru samolotu Aeroplani Caproni Ca 313 . Tabliczka dotyczy danych technicznych amortyzatorów z tego samolotu i była mocowana na amortyzatorze. Jest nabijana tylko informacja o dacie produkcji i typie podwozia . drugiej części z danymi brak
0 Wiking_667 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Niestety ciężko będzie doszukać bo znalazłem ją przypadkiem przy wykopie w moim mieście. Bardziej chodzi mi o to gdzie taka tabliczka mogła się znajdować w sensie bardziej ogólnym (w którym miejscu samolotu) i jak mogła wyglądać w całości.
0 sebek1974 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 57 minut temu, Wiking_667 napisał: Niestety ciężko będzie doszukać bo znalazłem ją przypadkiem przy wykopie w moim mieście. Bardziej chodzi mi o to gdzie taka tabliczka mogła się znajdować w sensie bardziej ogólnym (w którym miejscu samolotu) i jak mogła wyglądać w całości. Tabliczka ta była umieszcząna w kokpicie niemieckiego samolotu, gdyż zawiera ona ważne informacje dla pilota, jak np. najwysza dopuszcalna prędkośc przelotowa. Samolot był dopuszczony do lotu akrobacyjnego.
Pytanie
Wiking_667
Witam,
Wpadł mi w ręce taki niewielki fragment tabliczki. Próby tłumaczenia sugerują pochodzenie lotnicze. Ktoś może wie od czego jest ta tabliczka?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi