Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s Witam. Co to może być za wersja flaka 20mm, z lewej strony, ten dłuższy pocisk? Pozdrawiam
0 Grzesio Napisano %s o %s Napisano %s o %s Przecież taki długi do magazynka by się nie zmieścił? Flakowskie naboje 2 cm miały długość 203-204 mm, przy czym pocisk wystawał z łuski 65-66 mm, w nabojach lotniczych też pocisk wystawał 63,7-65,2 mm. Ten tutaj jest dłuższy na zewnątrz z 15 mm, jak nie lepiej - jeśli już robiono takie niestandardowo wydłużone pociski (jak np. 2 cm M-Gesch. X m.Zerl.), to głębiej wchodziły do łuski, przy zachowaniu zewnętrznego wymiaru naboju.
0 vis1939 Napisano %s o %s Napisano %s o %s To jest przypadkowy składak, ktoś tam wcisnął najpewniej pocisk od 20x110 mm Oerlikona.
0 Cronos Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 31 minut temu, vis1939 napisał: To jest przypadkowy składak, ktoś tam wcisnął najpewniej pocisk od 20x110 mm Oerlikona. Myślę ze tak będzie :) Tylko łuska by musiała być z Oerlikona. Fotkę mi przysłał kumpel z zapytaniem czy wiem o co chooo, z jakiejś izby muzealnej w Czechach.
Pytanie
Cronos
Witam. Co to może być za wersja flaka 20mm, z lewej strony, ten dłuższy pocisk?
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi