IzabelaS Napisano wczoraj o 18:52 Napisano wczoraj o 18:52 Dzień dobry, chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji munduru na zdjęciu. Bardzo dziękuję
0 Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 19:05 Napisano wczoraj o 19:05 (edytowane) Mundur brytyjskiego (commonwealthowskiego) sierżanta-instruktora wychowania fizycznego, czy jak ktoś woli „ogólnorozwojówki”, jak to się drzewiej mawiało w polskim wojsku. Sierżant jest z pułku artylerii. Edytowane wczoraj o 19:43 przez Jedburgh_Ops
0 IzabelaS Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Bardzo dziękuję za odpowiedź. Z tego, co wiem, ojciec został siłą wcielony do Wehrmachtu, więc stawiałam na tę kartę, niestety nie mogę już go spytać. Dziekuje jeszcze raz
0 Jedburgh_Ops Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu O przymusowych wcieleniach Polaków do hitlerowskich sił zbrojnych mamy na forum ten wątek. Zawsze można tam przytoczyć historię swojej rodziny. I nie należy czegoś się bać, ani wstydzić, bo to nie były sprawy czarno-białe i na szczęście coraz więcej współczesnych Polaków zaczyna to rozumieć.
0 IzabelaS Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Nie wstydzę sie, bo ojca wcielono mimo niewpisania na listę narodowościową i było to jego największą życiową tragedią. Ale właśnie przez krzywdzące wpisy osób, które niewiele wiedzą o historii (w tym o różnicy między sytuacją na Pomorzu a innymi terenami), a które tam znajduję, unikam tego typu wątków..:( Ale jeszcze raz dziękuję, może to świadczyć o ucieczce do Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, pójdę tym tropem. Pozdrawiam serdecznie
Pytanie
IzabelaS
Dzień dobry, chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji munduru na zdjęciu. Bardzo dziękuję
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi