Jump to content
  • 0

BLACHA Z OZNACZENIAMI LINII NAPOWIETRZNEJ ???

Question

Posted

Witam, blacha w formacie 27x6 cm. Nie wiem co to za metal ale jest bardzo, bardzo miękki. Ołów? Cyna? Napis trudny do odczytana w całości. Nie mam pojęcia co to jest. Pomocy, przeszukałem pól internetu. jeśli Wam się uda to proszę o określenie czasookresu kiedy bylo to stosowane. Dzięki

IMG_3776.jpg

IMG_3777.jpg

IMG_3778.jpg

IMG_3779.jpg

IMG_3780.jpg

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Witam !

Oznacznik ziemnego kabla energetycznego z blachy ołowianej. 

O góry : "ZE STACJI TRANSFORM 20/04-0231 NN (nie w pełni czytelne) 400 KA (nie w pełni czytelne)"

Poniżej : "DO LINII NAPOWIETRZNEJ 20 KV

KABEL HKFDA (nie w pełni czytelne) 3x120 "

Opis relacji kabla energetycznego ułożonego w ziemi , wyprowadzonego ze stacji transformatorowej 20/0,4 kV (20 000 V / 400 V); numer stacji 0231 ;

nie w pełni czytelne NN ? ;  400 - może długość w m ? nie w pełni czytelne KA ? ; połączonego do lini napowietrznej 20 kV (20 000 V) ; typ kabla HKFDA ? (nie w pełni czytelne) ; 3x120 - kabel trójżyłowy o przekroju żyły 120 mm2.

Dawniej w ten sposób oznaczano kable ułożone w ziemi , takie oznaczniki przypinano do kabla przed zasypaniem ( nie pamiętam co ile metrów na trasie kabla).

Pozdrawiam