Puszczyk12 Napisano 10 Lipiec Napisano 10 Lipiec Witam Czy to lufka od papierosów? A co to za żelazny przedmio? A ta ,,lufka'' ma około 6 cm a żelazny przedmiot około 10 cm x około 4,5 cm. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc Cytuj
0 canabis.dw Napisano 10 Lipiec Napisano 10 Lipiec 54 minuty temu, bjar_1 napisał: Lufka chyba do palenia marihunanen. Kolega, który kiedyś był w Holandii i podobno nawet widział tam tą całą marihułaninę - podpowiada mi, że absolutnie nie jest to fifka do zielska Wydaje mi się, że jest to taka buteleczka na zapach do ciasta, którą ktoś pewnie razem z innymi śmieciami spalił w piecu Cytuj
0 canabis.dw Napisano 10 Lipiec Napisano 10 Lipiec Ten żelazny przedmiot też wygląda na przepalony i o ile znalazłeś je w jednym miejscu to trafiłeś na wysypywany przez kogoś popioł z pieca, więc doradził bym Ci kolego zmienić miejsce poszukiwań bo stracisz tam bardzo dużo czasu, a jakość i identyfikacja Twoich znalezisk sie raczej nie poprawią. Cytuj
0 DARKOFF Napisano 10 Lipiec Napisano 10 Lipiec 3 godziny temu, canabis.dw napisał: Kolega, który kiedyś był w Holandii i podobno nawet widział tam tą całą marihułaninę - podpowiada mi, że absolutnie nie jest to fifka do zielska Wydaje mi się, że jest to taka buteleczka na zapach do ciasta, którą ktoś pewnie razem z innymi śmieciami spalił w piecu Tak. To buteleczka od olejków aromatycznych do ciasta potraktowana temperaturą. Pamiętam bardzo popularny w tamtym PRL-owskim okresie olejek migdałowy, pomarańczowy, arakowy, cytrynowy oraz waniliowy. Cytuj
Pytanie
Puszczyk12
Witam
Czy to lufka od papierosów? A co to za żelazny przedmio?
A ta ,,lufka'' ma około 6 cm a żelazny przedmiot około 10 cm x około 4,5 cm.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi