Skocz do zawartości
  • 0

Szklana lufka i żelazny przedmiot?

Pytanie

Napisano

Witam 

Czy to lufka od papierosów? A co to za żelazny przedmio?

A ta ,,lufka'' ma około 6 cm a żelazny przedmiot około 10 cm x około 4,5 cm.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc 

IMG_20250710_151527473_HDR~2_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20250710_151508600_HDR~2_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20250710_133646828_HDR~2_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20250710_133654006_HDR~2_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20250710_133638757_HDR~2_Easy-Resize.com.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
54 minuty temu, bjar_1 napisał:

Lufka chyba do palenia marihunanen.

Kolega, który kiedyś był w Holandii i podobno nawet widział tam tą całą marihułaninę - podpowiada mi, że absolutnie nie jest to fifka do zielska

Wydaje mi się, że jest to taka  buteleczka na zapach do ciasta, którą ktoś pewnie razem z innymi śmieciami spalił w piecu

• 0
Napisano

Ten żelazny przedmiot też wygląda na przepalony i o ile znalazłeś je w jednym miejscu to trafiłeś na wysypywany przez kogoś popioł z pieca, więc doradził bym Ci kolego zmienić miejsce poszukiwań bo stracisz tam bardzo dużo czasu, a jakość i  identyfikacja Twoich znalezisk sie raczej nie poprawią.

• 0
Napisano
3 godziny temu, canabis.dw napisał:

Kolega, który kiedyś był w Holandii i podobno nawet widział tam tą całą marihułaninę - podpowiada mi, że absolutnie nie jest to fifka do zielska

Wydaje mi się, że jest to taka  buteleczka na zapach do ciasta, którą ktoś pewnie razem z innymi śmieciami spalił w piecu

Tak. To buteleczka od olejków aromatycznych do ciasta potraktowana temperaturą. Pamiętam bardzo popularny w tamtym PRL-owskim okresie olejek migdałowy, pomarańczowy, arakowy, cytrynowy oraz waniliowy.