Betu Napisano 3 Maj Napisano 3 Maj Taka dzisiejsza znajdują. Jako że mieszkam na byłych pruskich terenach, części talara są często znajdywane, ale Groschen za panowania Fryderyka II już nie. Ktoś podpowie o co tutaj chodzi i co to dokładnie za moneta?
Landszaft Napisano 3 Maj Napisano 3 Maj moneta bita we Wrocławiu , ładne sreberko dośc dobrej próby , po wymoczeniu w płynach do srebra wyjdzie piękna monetka.
Landszaft Napisano 3 Maj Napisano 3 Maj https://onebid.pl/pl/monety-slask-fryderyk-ii-2-groeschel-1751-b-wroclaw/816808
karpik Napisano 3 Maj Napisano 3 Maj 23 minuty temu, Landszaft napisał: moneta bita we Wrocławiu , ładne sreberko dośc dobrej próby , po wymoczeniu w płynach do srebra wyjdzie piękna monetka. Dostała saperką niestety, więc piękna już nie będzie.
Betu Napisano 3 Maj Autor Napisano 3 Maj Dziękuję bardzo za pomoc i odpowiedź. Dostała "niechcący" łopatą, choc kopiąc ten sygnał myślałem że to jakaś blaszka. Sygnał był typowy na blaszkę. Teraz wiem że trzeba uważać kopać każdy sygnał.
Betu Napisano 4 Maj Autor Napisano 4 Maj Dziękuję bardzo za pomoc i odpowiedź. Dostała "niechcący" łopatą, choc kopiąc ten sygnał myślałem że to jakaś blaszka. Sygnał był typowy na blaszkę. Teraz wiem że trzeba uważać kopać każdy sygnał. PS. Tak wygląda po czyszczeniu. O wiele ładniej niż się spodziewałem.
Rekomendowane odpowiedzi