APMED Posted April 23 Posted April 23 Witam, dawno temu dziadek kumpla znalazł gdzieś takie koła od czołgów. Teraz zainteresowaliśmy się identyfikacją z jakich pojazdów pochodzą. Jedno koło udało się rozpoznać - Panzerkampfwagen III. Proszę o pomoc w identyfikacji drugiego koła. Pozdrawiam. Quote
sebek1974 Posted April 23 Posted April 23 34 minuty temu, APMED napisał: Witam, dawno temu dziadek kumpla znalazł gdzieś takie koła od czołgów. Teraz zainteresowaliśmy się identyfikacją z jakich pojazdów pochodzą. Jedno koło udało się rozpoznać - Panzerkampfwagen III. Proszę o pomoc w identyfikacji drugiego koła. Pozdrawiam. To pierwsze od panzer lub stug3 Quote
canabis.dw Posted April 23 Posted April 23 (edited) 25 minut temu, sebek1974 napisał: Lub stug3 oczywista - oczywistość, ze stuga III też być mogło Edited April 23 by canabis.dw Quote
Cronos Posted April 23 Posted April 23 Natomiast to drugie jest zagadkowe. Pierwsza myśl, napęd pzkpfw 38 - ale nie. Przeleciałem różne koła i nic. Może to jakaś wyciągarka sdkfz ? Przydała by się druga strona. Równie dobrze to może być z jakiejś maszyny rolniczej / budowlanej. Quote
APMED Posted April 26 Author Posted April 26 Zrobiłem kilka dodatkowych zdjęć zagadkowego koła. Quote
sebek1974 Posted April 27 Posted April 27 12 godzin temu, APMED napisał: Zrobiłem kilka dodatkowych zdjęć zagadkowego koła. Sd.Kfz.9 Koło od wyciągarki linowej. Quote
APMED Posted April 28 Author Posted April 28 W dniu 27.04.2025 o 12:35, sebek1974 napisał: Sd.Kfz.9 Koło od wyciągarki linowej. Dzięki! Quote
Recommended Posts