sebek1974 Napisano 19 Kwiecień Napisano 19 Kwiecień 2 godziny temu, matidkw napisał: Witajcie. Wiecie moze od czego są te gasienice? Prawdopodobne D-350 Mazur ;)
matidkw Napisano 19 Kwiecień Autor Napisano 19 Kwiecień Tak macie rację, dziękuję za odpowiedź. Liczyłem że to coś "lepszego" :-) a to chyba raczej na złom?
sebek1974 Napisano 19 Kwiecień Napisano 19 Kwiecień 6 minut temu, matidkw napisał: Tak macie rację, dziękuję za odpowiedź. Liczyłem że to coś "lepszego" :-) a to chyba raczej na złom? Ja bym ich nie wyrzucał, nadają się świetnie jako obciążnik do listów.:)
Landszaft Napisano 19 Kwiecień Napisano 19 Kwiecień nie są to klepki II wojenne ale... za to klepki do polskiego pojazdu. klepek do mazurów nie jest dużo bo i samych mazurów nie wyprodukowano za dużo i na pewno niejeden kolekcjoner będzie chciał posiadać coś polskiej proweniencji .
sebek1974 Napisano 19 Kwiecień Napisano 19 Kwiecień Zakładając że jeden Mazurek ma tych klepek po 116 sztuk a samych Mazurków zostało wyprodukowane koło 1000 sztuk to wychodzi nam koło 116000 sztuk klepek wyprodukowanych więc wcale takie rzadkie to one nie są. Żródło z wikipedi. Wiadomo że do tej pory już nie wielu Mazurków pozostało nie licząc tych eksportowanych do Czechosłowacji i do Wietnamu.;)
Rekomendowane odpowiedzi