bjar_1 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Chodzi o to, że rzekomo nie ma circa 200k na renowację sztandaru pułkowego z 1939 roku...
beaviso Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) A co ma projekt miejski, zapewniający przyzwoite warunki załatwienia potrzeby fizjo, do kwestii centralnego finansowania projektów z dziedziny kultury? Jak byłem w Wawie w 1989 i 1991 z moją babcią, panią wówczas 60-paro letnią, to dużo zwiedzaliśmy (musiałem zaliczyć muzea, Pawiak, Szucha, wszystkie te sprawy, o których czytałem), chodziliśmy pieszo, a szalety były dla niej obiektami strategicznymi na mapie tych wędrówek. Równie dobrze mógłbym narzekać, że godzina lotu F-16 to ok. 80 tys. zł, by "chłop se pofruwał". Wczoraj podczas dwóch wylotów alarmowych do stref przy granicy z UA przepalili parę takich renowacji. Tak że krytykę ograniczmy wyłącznie do resortu kultury. A byłoby co krytykować. M. Edytowane 4 godziny temu przez beaviso
beaviso Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu c.d. Moja siorka dostała stypendium na projekt historyczno-muzyczny, łącznie stypendiów twórczych było na ten rok blisko 300. Na liście z ministerstwa jest parę perełek, np. "instalacja żakardowa, prototyp przenośnego schronienia współtworzony z migrantami, partycypacyjny bed-shelter". Są też projekty z dziedziny opieki nad zabytkami, rozdział z tej samej puli co ww. projekt z dziedziny sztuk wizualnych... M.
Spirit of Warsaw Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu 4 godziny temu, canabis.dw napisał: A tak na serio to chyba masz coś nie tak z głową, bo żeby w losowym temacie o sztandarze na samą wzmiankę o Trzaskowskim, się tak odpalić i mieć potrzebe uzewnętrznienia - to już jest chyba objaw jakiejś fobi Kolego, nie pal. ...Palenie marihuany wiąże się z wdychaniem substancji smolistych podobnych do tych w tytoniu, co niesie ryzyko dla układu oddechowego. Chociaż toksyczność THC jest niska, regularne używanie może prowadzić do uzależnienia psychicznego u 10–30% użytkowników. Marihuana wpływa na mózg, ale jej bezpośrednie działanie różni się od alkoholu czy nikotyny. Główne skutki i zagrożenia palenia marihuany: Układ oddechowy: dym z marihuany zawiera substancje rakotwórcze i szkodliwe, podobnie jak dym tytoniowy. Uzależnienie: istnieje ryzyko uzależnienia psychicznego, szacowane na 10–30% w zależności od częstości używania. Wpływ na mózg: kannabinoidy (THC) oddziałują na mózg, co może powodować zmiany w nastroju, pamięci i zdolnościach poznawczych. Działanie fizyczne: może wystąpić ginekomastia. Do negatywnych skutków palenia marihuany (w dużej ilości) należą przede wszystkim: wzrost ciśnienia i przyspieszone tętno, ból głowy i gorączka, poczucie ogólnego rozbicia, wysuszenie śluzówki jamy ustnej i podrażnienie śluzówki dróg oddechowych, utrata motywacji, rozkojarzenie, problemy z pamięcią i uwagą, nadmierna senność, wzrost apetytu prowadzący do objadania się, psychoza (w przypadku bardzo dużych dawek, wysokiego poziomu THC lub dodaniu do marihuany innych substancji o działaniu psychodelicznym)... Warto?
canabis.dw Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu 4 godziny temu, bjar_1 napisał: Chodzi o to, że rzekomo nie ma circa 200k na renowację sztandaru pułkowego z 1939 roku... 8 minut temu, Spirit of Warsaw napisał: Kolego, nie pal. ...Palenie marihuany wiąże się z wdychaniem substancji smolistych podobnych do tych w tytoniu, co niesie ryzyko dla układu oddechowego. Chociaż toksyczność THC jest niska, regularne używanie może prowadzić do uzależnienia psychicznego u 10–30% użytkowników. Marihuana wpływa na mózg, ale jej bezpośrednie działanie różni się od alkoholu czy nikotyny. Główne skutki i zagrożenia palenia marihuany: Układ oddechowy: dym z marihuany zawiera substancje rakotwórcze i szkodliwe, podobnie jak dym tytoniowy. Uzależnienie: istnieje ryzyko uzależnienia psychicznego, szacowane na 10–30% w zależności od częstości używania. Wpływ na mózg: kannabinoidy (THC) oddziałują na mózg, co może powodować zmiany w nastroju, pamięci i zdolnościach poznawczych. Działanie fizyczne: może wystąpić ginekomastia. Do negatywnych skutków palenia marihuany (w dużej ilości) należą przede wszystkim: wzrost ciśnienia i przyspieszone tętno, ból głowy i gorączka, poczucie ogólnego rozbicia, wysuszenie śluzówki jamy ustnej i podrażnienie śluzówki dróg oddechowych, utrata motywacji, rozkojarzenie, problemy z pamięcią i uwagą, nadmierna senność, wzrost apetytu prowadzący do objadania się, psychoza (w przypadku bardzo dużych dawek, wysokiego poziomu THC lub dodaniu do marihuany innych substancji o działaniu psychodelicznym)... Warto? człowieku zacytowałeś jakiś fragment postu ze stycznia i stad moje przeoczenie postu bjara - ale wydwięku mojego postu to nie zmienia bo twoja odpowiedz była po prostu idiotyczna - zresztą nadal utrzymujesz ten sam poziom - idz wiec zajmowac się tym co kochasz - publicznymi szaletami
Rekomendowane odpowiedzi