DamianosSs1 Napisano 26 Luty Napisano 26 Luty Witam, co to może być za gwiazda? 2 grosze międzywojenne dla skali. Wydaje mi się że tam jest młot z czymś na krzyż (pług?), czyżby bolszewicka? Cytuj
0 MonikaNJ Napisano 26 Luty Napisano 26 Luty Gwiazda z pługiem i młotem, sowiecka 1918-1922 na podkładce. Cytuj
0 DamianosSs1 Napisano 27 Luty Autor Napisano 27 Luty Czy to jakiś rzadszy rodzaj tej gwiazdy? Jest naprawdę mała i nie mogę znaleźć żadnej informacji o tym wzorze. Cytuj
0 abcd Napisano 28 Luty Napisano 28 Luty (edytowane) Wczesno bolszewickie klimaty https://izhig.ru/nagrudnye-znaki-svs/revolyutsionnyi-voennyi-nagrudnyi-znak-krasnaya-zvezda-dlya-lichnogo-sostava.php na ziemiach polskich zapewne pamiątka po wojnie 1920. Edytowane 28 Luty przez abcd Cytuj
0 DamianosSs1 Napisano 15 Marzec Autor Napisano 15 Marzec (edytowane) Dzięki za zainteresowanie, temat zamknięty. Szkoda że to niecałe odznaczenie tylko środek... Edytowane 15 Marzec przez DamianosSs1 Cytuj
Pytanie
DamianosSs1
Witam, co to może być za gwiazda?
2 grosze międzywojenne dla skali.
Wydaje mi się że tam jest młot z czymś na krzyż (pług?), czyżby bolszewicka?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi