kraj24 Napisano 20 Styczeń Napisano 20 Styczeń 2 monetki, dla mnie nieznane. Dopiero zaczynam przygodę z rozpoznawaniem, przepraszam, ale nawet jeśli są popularne to muszę się nauczyć je nazywać. Cytuj
hipolit-O4 Napisano 20 Styczeń Napisano 20 Styczeń (edytowane) Boratynka i krajcar Franza Josefa? Edytowane 20 Styczeń przez hipolit-O4 lit Cytuj
bialawy Napisano 21 Styczeń Napisano 21 Styczeń W dniu 20.01.2025 o 16:58, hipolit-O4 napisał: Boratynka Koronna na dodatek. Dobrze że chociaz JOAN napisane jak na większości to szansa, że z oficjalnej produkcji. Ja mam kilka falsów w tym z napisem OIAN 2 Cytuj
bialawy Napisano %s o %s Napisano %s o %s Chociaż krążek z mojej kolekcji jest przykładem, że napis IOAN nie jest żadnym gwarantem oryginalności Cytuj
Landszaft Napisano wczoraj o 22:27 Napisano wczoraj o 22:27 co 10 borat to fals " klepacz" i była to najczęściej podrabiana moneta ale to z uwagi że boraty oryginalne były bite bardzo bardzo kiepsko, masa niedobić , podwójnych uderzeń , przesunięć itd itp . Znajdując boraty to tak jeden na 40-50 sztuk to borat ładny czytelny i dobrze wybity z awersu i rewersu , reszta to kiepskie stany i to powodowało że fałszerze się nie bali podrabiać moniaki jak same mennice dawały do obiegu koślawce często nieczytelne. Sam mam około 50 szt falsów i to dla mnie klu poszukiwań w boratach . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi