kazioW24 Napisano 8 Grudzień 2024 Napisano 8 Grudzień 2024 Chyba Francja ale nie wiem jaki to model,dzięki
0 kazioW24 Napisano 8 Grudzień 2024 Autor Napisano 8 Grudzień 2024 dzięki tak też obstawiałem ale te co znalazłem w necie miały inny kształt głowni.
0 toyotomi Napisano 8 Grudzień 2024 Napisano 8 Grudzień 2024 Czołem Waszmościom. 17 minut temu, kazioW24 napisał: te co znalazłem w necie miały inny kształt głowni. To się zgadza. Szpady te nie wprowadzono "modelem" - jedynie - regulaminem z 25 kwietnia 1867-go roku. Podstawą regulaminu była - oprawa. Głownie stosowano różne (rzecz jasna - szpadowe) Głownie - w większości - były zdobne grawerami dotyczącymi formacji (gdzie szpada robiła), lub peanami na cześć "Le Roya". Szpadę którą prezentujesz, taszczył oficer ze skromną sakiewką. pzdr. stani
0 bert.F Napisano 8 Grudzień 2024 Napisano 8 Grudzień 2024 (edytowane) więcej informacji https://www.passionmilitaria.com/t238796-le-point-sur-l-epee-d-officier-d-infanterie-modele-1767 Edytowane 8 Grudzień 2024 przez bert.F błąd
Pytanie
kazioW24
Chyba Francja ale nie wiem jaki to model,dzięki
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi