Kenos Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Witam wpadła mi w ręce taka skorupka za wiele na niej nie ma znalazłem tylko wybite "TI"? i numer 25 ktoś wie może co to konkretnie jest? Z góry dziękuję za odpowiedzi
0 vis1939 Posted December 4, 2024 Posted December 4, 2024 Polski granat wz.30.Wybite Tt - elaboracja topionym trotylem.
0 Kenos Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Znalazłem 15 sztuk + skrzynki wszystkie nie mają nic w środku redukcję były osobno po zapalnikach nawet śladu tyle że w jednym jest spłonka
0 Kenos Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 To była taka mieszanka wszystkiego i niczego rury do Panzerfausta wystrzelone pociski z iła ruski hełm skrzynki do gruszek gruszki właśnie jak ta były ruskie szwabskie zniszczona niemiecka mina tależ a reszta to więcej zakopywania niż wykopywania.
0 Kenos Posted December 4, 2024 Author Posted December 4, 2024 Pierwszy hełm w tej stercie znalazłem ale raczej nie do odratowania
0 pawel_breslau Posted December 4, 2024 Posted December 4, 2024 4 godziny temu, bjar_1 napisał: No to jesteś bogatym człowiekiem. No to jak już się wzbogaci to może zainwestuje w lekcje języka polskiego?
Question
Kenos
Witam wpadła mi w ręce taka skorupka za wiele na niej nie ma znalazłem tylko wybite "TI"? i numer 25 ktoś wie może co to konkretnie jest?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

7 answers to this question
Recommended Posts