Naider Posted November 11, 2024 Posted November 11, 2024 Witam. Czy ktoś rozpozna procudenta tej zapalniczki? jak stara może być?
0 Konserwator Amator Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Wygląda mi na Rosyjską Zapalniczkę z Okresu II Wojny Światowej, dodaj więcej fotek między innymi z Środka i od dołu. Pozdro 1
0 Tomasz70 Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Identyczne pojawiały się na aukcjach online na naszą wschodnią granicą (Ukraina) z opisem, że IIWŚ. 1
0 Konserwator Amator Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Miałem kiedyś taką, potwierdzone przez dziadka :) rosyjska II Wojenna. 1
0 DARKOFF Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Daj zdjęć więcej,środek. Podobne widywałem w okresie PRL na bazarach, mnóstwo kształtów i rodzaju. 1
0 Naider Posted December 3, 2024 Author Posted December 3, 2024 Zapalniczka to wykopek, środek to prawie 'zjedzony'
0 Ernest Nemeczek Posted December 10, 2024 Posted December 10, 2024 (edited) Mam taką samą, tylko bez pokrywki na górze i z kompletnym kółkiem do odpalania. Mosiądz, kolor ciemno zielony w złocone pionowe paseczki. Znalazłem na ruskich stanowiskach II wojennych. Edited December 10, 2024 by Ernest Nemeczek 1 1
Question
Naider
Witam. Czy ktoś rozpozna procudenta tej zapalniczki? jak stara może być?
8 answers to this question
Recommended Posts