Jump to content

[Szczecin] A kto nie widzial juz nie zobaczy :-(

Tanto

Recommended Posts

Ze smutkiem donosze, ze pozostalosci po 'magazynach' w Puszczy Bukowej poszly na zlom.
Tak bylo:
http://www.odkrywca-online.pl/galerie/sarbinowo/bukowa_04.jpg
http://www.odkrywca-online.pl/galerie/sarbinowo/bukowa_05.jpg
http://www.odkrywca-online.pl/galerie/sarbinowo/bukowa_06.jpg

Straszny widok...;(
i powiedzcie co tu robić żeby nie dochodziło do niszczenia??Stać 24 h na dobe i pilnować?...Przecież za pare lat nic nie zostanie i wtedy ciekawe co wymyślą...Brak słów dla takiego wandalizmu i nieposzanowania histori, choć mają je pewnie w głębokim poważaniu.

Po prostu nie ma właściciela, lub osób odpowiedzialnych za utrzymanie tego w należytym stanie. I tak jest ze wszystkim w Polsce.

Q..mać, zadzwoniłem do dyrekcji parku krajobrazowego i okazuje się, że to byli jednak złodzieje, a najgorsze jest to, że mogłem facetom zrobić piękne zdjęcia, dokładniejsze zdjęcia sprzętu i tablic samochodu osobowego którym przyjechali. Dalem ciała na całego :-(
Gość z którym rozmawiałem proził żeby o wszelkich podejżanych działaniach ich zawiadamiać - parki.ddoic@pro.onet.pl, tel. 415-01-39, pon.-pt.: 7.30-15.30 lub dać znać Policji.

Poranne zorze, poranne zorze
Gdy idę w Sopocie nad morzem
Po plaży brudno-piaskowej
Bałtyk śmierdzi ropą naftową
Poranne chodniki
Gdy idę, nie rozmawiam z nikim
Jak jest w niedzielę nad ranem
Po sobotnich balach chodniki zarzygane

Polska
Mieszkam w Polsce
Mieszkam w Polsce
Mieszkam tu, tu, tu, tu

Koncerty popołudniowe
Pełne bezmózgów w służbie porządkowej
Patrzą wokoło, bo swędzą ich recę
Kochają bić coraz więcej i więcej
Znowu wieczorne przygody
Gdy wchodzę na kamienne schody
Zaczepia mnie pijanych meneli wielu
Jutro spotkają się w kościele

Polska
Mieszkam w Polsce
Mieszkam w Polsce
Mieszkam tu, tu, tu, tu

Nocne sklepy z mlekiem
I patrzę, co się dzieje pod sklepem
Tłum przystawia komuś do twarzy pięści
Żądają dla niego kary śmierci
Znowu poranne pociągi
Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi
Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy
Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy

Polska
Mieszkam w Polsce
Mieszkam w Polsce
Mieszkam tu, tu, tu, tu

Nocne sklepy z mlekiem
I patrzę, co się dzieje pod sklepem
Tłum przystawia komuś do twarzy pięści
Żądają dla niego kary śmierci
Znowu poranne pociągi
Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi
Czy byłeś kiedyś u nas na dworcu w nocy
Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy, oczy, oczy

Polska
Mieszkam w Polsce
Mieszkam w Polsce
Mieszkam tu, tu, tu, tu
Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu ...

Smutny widok , aż płakać się chce :(
najgorsze jest to że tak samo jest w każdym rejonie polski . Wkrutce będziemy mieszkać w kraju bez historji :(
życze tym wandalom/złodziejom aby następnym razem zasypało ich w bunkrze

To te, przy drodze Żydowce-Chlebowo.
Na spychaczu była naklejka z załączonego zdjęcia, jeśli komuś ze Szczecina wygląda to znajomo", to niech da znać. Napis treści Usługi transportowo-...." Tylko tyle zapamiętałem :-( Pewnie się gości nie pociągnie do odpowiedzialności (kocham Polskie prawo), ale grzechem było by nie spróbować.

mam pytanie : czy te obiekty byly w rejestrze badz pod opieka konserwatorska? jesli tak, to nasz wspaniala nowa ustawa przewiduje w art 110 i 113 sankcje DLA WLASCICIELA.
o sciganiu zlomiarzy nie wspominam.

dalej, jesli nie byly one wpisane do rejestru to jezdzenie ciezkim sprzetem po terenie parku krajobrazowego tez nie jest normalne.

zrobmy cos z tym, bo do Ciebiekiej cholery wszystko nam rozjezdza w drobiazgi!

swoja droga to co? nikt nie widzial, ze spychacze poszly w las? zlodzieje i wandale to jedno ale wlascicieli terenu tez trzeba uswiadamiac, ze maja OBOWIAZEK troszczyc sie o swoj teren. ile rzeczy poszlo do huty przez olewanie urzedasow.

goraco zachecam,z eby te fotki poszly do prokuratury

pozdrawiam

th.

No i wszyscy co dzień dajemy pleców". Kto jeżeli nie my będzie bronił historii.
Ta sprawa jest do rozwiazania a zdjęcia są dowodem przestępstwa.
Ja jestem z drugiego końca polski ale wziałbym panorame firm, przejechał sie po siedzibach i polookał na naklejki na pojazdach. A potem donos i dołączone zdjęcia. Lepiej zgłoszenie przestępstwa z dołączonymi zdjęciami. I co tydzień sprawdzać co nowego w sprawie a jak zechcą zamkąć śledztwo to do prasy.
Wydaje mi się że jest was tam kilku. Zróbcie coś dla historii chłopaki...

• 1 month later...
Na cały fart mamy to obfotografowane... Tanto - kiedy Ty tam byłeś ???? Przecież na tej niby-tajnej składnicy amunicji, która jest wcześniej, musiałbyć jakiś strażnik, bo zawsze jest, choć czasami się chowa i udaje, że go nie ma... Wystarczy wtedy z dowódcą się skontaktować aby popytał żołnierzy... Może też miejscowych, tych, którzy koło wiaduktu pod autostradą mieszkają...

Ni cholery nie rozpoznaję tej tabliczki na jednym z pojazdów... Ale tak na typowych złomiarzy też mi nie pasują, mianowicie wynajęcie takiej kopary to minimum 100 zł roboczogodzina... Myślisz, że opłacało by im się wynajmować ciężki sprzęt, jakieś ciężarówki pewnie też by się zdały... Itd.

Do tego dochodzi sprawa sprzętu: jeśli był wynajmowany to jedyną firmę w okolicy (którą ja znam) to firma z Binowa (przy wyjeździe na Żelisławiec) - ale tam nigdy takiego ładnego" sprzętu nie widziałem... Więc może jednak wojsko maczało w tym palce... ?

Przecież to ponad rok temu pozniakły wagony... Powyciągali je spod ziemi, koło strzelnicy...

Najwyżej daj znaka na maila, może gdzieś razem coś się wymyśli...

Jak za tone zlomu masz 360 zlociszy to im sie pewnie oplacalo... A na zlomowisku jednym w Szczecinie widzialem kola z okraglymi dziurami wokol osi i na bank byly kiedys ogumione... Cos pancernego?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information