Tanto Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 Ze smutkiem donosze, ze pozostalosci po 'magazynach' w Puszczy Bukowej poszly na zlom.Tak bylo:http://www.odkrywca-online.pl/galerie/sarbinowo/bukowa_04.jpghttp://www.odkrywca-online.pl/galerie/sarbinowo/bukowa_05.jpghttp://www.odkrywca-online.pl/galerie/sarbinowo/bukowa_06.jpg
Tanto Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 ciezki sprzet raczej wyklucza dzialanie zwyklych zlomiarzy, no chyba ze byli bardzo pewni siebie
jacenty2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Faktycznie to nie są zwykli złomiarze to ARCYZŁODZIEJE i BANDYCI!!! W normalnych przypadkach to świństwo ale tutaj potrzebny jest chyba mały donosik do prokuratury,możę ktoś się wreszcie dobierze tym fiutom do dupy. J.
jacenty2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 No chyba żę w tym miejscu ma stanąć willa pana prokuratora,to wtedy cała sprawa z donosikiem nie ma sensu. J.
Domino(*) Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Straszny widok...;(i powiedzcie co tu robić żeby nie dochodziło do niszczenia??Stać 24 h na dobe i pilnować?...Przecież za pare lat nic nie zostanie i wtedy ciekawe co wymyślą...Brak słów dla takiego wandalizmu i nieposzanowania histori, choć mają je pewnie w głębokim poważaniu.
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Po prostu nie ma właściciela, lub osób odpowiedzialnych za utrzymanie tego w należytym stanie. I tak jest ze wszystkim w Polsce.
Tanto Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Napisano 20 Kwiecień 2004 Q..mać, zadzwoniłem do dyrekcji parku krajobrazowego i okazuje się, że to byli jednak złodzieje, a najgorsze jest to, że mogłem facetom zrobić piękne zdjęcia, dokładniejsze zdjęcia sprzętu i tablic samochodu osobowego którym przyjechali. Dalem ciała na całego :-(Gość z którym rozmawiałem proził żeby o wszelkich podejżanych działaniach ich zawiadamiać - parki.ddoic@pro.onet.pl, tel. 415-01-39, pon.-pt.: 7.30-15.30 lub dać znać Policji.
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Poranne zorze, poranne zorze Gdy idę w Sopocie nad morzem Po plaży brudno-piaskowej Bałtyk śmierdzi ropą naftową Poranne chodniki Gdy idę, nie rozmawiam z nikim Jak jest w niedzielę nad ranem Po sobotnich balach chodniki zarzygane Polska Mieszkam w Polsce Mieszkam w Polsce Mieszkam tu, tu, tu, tu Koncerty popołudniowe Pełne bezmózgów w służbie porządkowej Patrzą wokoło, bo swędzą ich recę Kochają bić coraz więcej i więcej Znowu wieczorne przygody Gdy wchodzę na kamienne schody Zaczepia mnie pijanych meneli wielu Jutro spotkają się w kościele Polska Mieszkam w Polsce Mieszkam w Polsce Mieszkam tu, tu, tu, tu Nocne sklepy z mlekiem I patrzę, co się dzieje pod sklepem Tłum przystawia komuś do twarzy pięści Żądają dla niego kary śmierci Znowu poranne pociągi Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy Polska Mieszkam w Polsce Mieszkam w Polsce Mieszkam tu, tu, tu, tu Nocne sklepy z mlekiem I patrzę, co się dzieje pod sklepem Tłum przystawia komuś do twarzy pięści Żądają dla niego kary śmierci Znowu poranne pociągi Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi Czy byłeś kiedyś u nas na dworcu w nocy Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy, oczy, oczy Polska Mieszkam w Polsce Mieszkam w Polsce Mieszkam tu, tu, tu, tu Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu ...
Romel79 Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Smutny widok , aż płakać się chce :(najgorsze jest to że tak samo jest w każdym rejonie polski . Wkrutce będziemy mieszkać w kraju bez historji :(życze tym wandalom/złodziejom aby następnym razem zasypało ich w bunkrze
jacenty2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Jaki smutny? Wyobrażcie sobie jak będzie wyglądała Linia Maginota jak się tylko otworzą granice.Panowie.... a jak będzie wygłądał Paryż bez wieży Eiffla. J.
drhaja Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Pomysł, żeby polscy ZŁO-miarze trafili do Paryża jest porażający :( Ale przypomnijcie sobie Hms Belfast w Londynie !!!Pozdrawiam - TomekPS: Cholera - cała artyleria na VICTORY" Nelsona...
drhaja Napisano 20 Kwiecień 2004 Napisano 20 Kwiecień 2004 Pomysł, żeby polscy ZŁO-miarze trafili do Paryża jest porażający :( Ale przypomnijcie sobie HMS Belfast w Londynie !!!Pozdrawiam - TomekPS: Cholera - cała artyleria na VICTORY" Nelsona...
maxikasek Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 Tanto, to te schrony na starej strzelnicy pod składami trotylu.
Tanto Napisano 21 Kwiecień 2004 Autor Napisano 21 Kwiecień 2004 To te, przy drodze Żydowce-Chlebowo.Na spychaczu była naklejka z załączonego zdjęcia, jeśli komuś ze Szczecina wygląda to znajomo", to niech da znać. Napis treści Usługi transportowo-...." Tylko tyle zapamiętałem :-( Pewnie się gości nie pociągnie do odpowiedzialności (kocham Polskie prawo), ale grzechem było by nie spróbować.
adler153 Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 mam pytanie : czy te obiekty byly w rejestrze badz pod opieka konserwatorska? jesli tak, to nasz wspaniala nowa ustawa przewiduje w art 110 i 113 sankcje DLA WLASCICIELA.o sciganiu zlomiarzy nie wspominam.dalej, jesli nie byly one wpisane do rejestru to jezdzenie ciezkim sprzetem po terenie parku krajobrazowego tez nie jest normalne.zrobmy cos z tym, bo do Ciebiekiej cholery wszystko nam rozjezdza w drobiazgi!swoja droga to co? nikt nie widzial, ze spychacze poszly w las? zlodzieje i wandale to jedno ale wlascicieli terenu tez trzeba uswiadamiac, ze maja OBOWIAZEK troszczyc sie o swoj teren. ile rzeczy poszlo do huty przez olewanie urzedasow.goraco zachecam,z eby te fotki poszly do prokuraturypozdrawiamth.
Indian Chief Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 No i wszyscy co dzień dajemy pleców". Kto jeżeli nie my będzie bronił historii. Ta sprawa jest do rozwiazania a zdjęcia są dowodem przestępstwa. Ja jestem z drugiego końca polski ale wziałbym panorame firm, przejechał sie po siedzibach i polookał na naklejki na pojazdach. A potem donos i dołączone zdjęcia. Lepiej zgłoszenie przestępstwa z dołączonymi zdjęciami. I co tydzień sprawdzać co nowego w sprawie a jak zechcą zamkąć śledztwo to do prasy. Wydaje mi się że jest was tam kilku. Zróbcie coś dla historii chłopaki...
konger Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Na cały fart mamy to obfotografowane... Tanto - kiedy Ty tam byłeś ???? Przecież na tej niby-tajnej składnicy amunicji, która jest wcześniej, musiałbyć jakiś strażnik, bo zawsze jest, choć czasami się chowa i udaje, że go nie ma... Wystarczy wtedy z dowódcą się skontaktować aby popytał żołnierzy... Może też miejscowych, tych, którzy koło wiaduktu pod autostradą mieszkają... Ni cholery nie rozpoznaję tej tabliczki na jednym z pojazdów... Ale tak na typowych złomiarzy też mi nie pasują, mianowicie wynajęcie takiej kopary to minimum 100 zł roboczogodzina... Myślisz, że opłacało by im się wynajmować ciężki sprzęt, jakieś ciężarówki pewnie też by się zdały... Itd.Do tego dochodzi sprawa sprzętu: jeśli był wynajmowany to jedyną firmę w okolicy (którą ja znam) to firma z Binowa (przy wyjeździe na Żelisławiec) - ale tam nigdy takiego ładnego" sprzętu nie widziałem... Więc może jednak wojsko maczało w tym palce... ?Przecież to ponad rok temu pozniakły wagony... Powyciągali je spod ziemi, koło strzelnicy... Najwyżej daj znaka na maila, może gdzieś razem coś się wymyśli...
Gambit Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Jak za tone zlomu masz 360 zlociszy to im sie pewnie oplacalo... A na zlomowisku jednym w Szczecinie widzialem kola z okraglymi dziurami wokol osi i na bank byly kiedys ogumione... Cos pancernego?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.