Skocz do zawartości

Wojna na Wschodzie c.d.

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Kalcjusz napisał:

czego w akwarium nie usłyszysz, nie zobaczysz czy tez nie przeczytasz...

https://amp.cnn.com/cnn/2024/09/08/europe/ukraine-military-morale-desertion-intl-cmd

Ja to wiem i ty to wiesz.

Mnie to dołuje i nie chce mi się o tym pisać...

Ty jesteś zadowolony i z satysfakcją uświadamiasz "akwarium"...

Nie jesteśmy tacy sami....

• Słabe 1

Za Onet:

Minęły prawie dwa miesiące, odkąd Rosja wycofała się z tak zwanej Inicjatywy Czarnomorskiej na rzecz swobodnego eksportu ukraińskiego zboża. Od tego czasu Kreml nie tylko grozi statkom, które chcą zawinąć do Ukrainy, ale także codziennie bombarduje ukraińskie porty w Odessie i Izmaile. To zwiększa ryzyko głodu na świecie — i jest to bezprecedensowy szantaż społeczności międzynarodowej. Tymczasem ONZ, według tajnego listu, do którego dotarły niemieckie media, negocjuje z Rosją bardzo hojną ofertę. Kreml może wręcz uważać, że jest "zbyt piękne, aby były prawdziwa". Dla Ukrainy z kolei to "niewiarygodny afront" i "nagradzanie Rosji" przez ONZ.

• Tak trzymać 1

ONZ , MKOl , MAEA , MTS , MTO , UNESCO itp. albo są jawnie powiązane z rosją poprzez ruskich współrządzących w danych organizacjach, albo pewnie przez kasę .

Oczywiście wiele organizacji międzynarodowych nie potępia rosji , twierdząc , że ich nadrzędnym celem jest jak najszersza współpraca międzynarodowa , a ponieważ politykę Moskwy popierają lub są wobec niej neutralne władze państw zamieszkanych przez ponad 63 proc. populacji Ziemi, a kraje aktywnie potępiające Rosję - to tylko 36 proc , to daje im legitymizację całowania fiutina w dupę.

Edytowane przez Cypis
  • Tak trzymać 1
  • Słabe 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie