Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem otóż od 8 marca nie mogę znaleźć żadnej starej monety wykrywaczem metalu po prostu nie mam szczęścia albo źle szukam, Szukałem w lesie na drogach nie ma starych monet, na polu u znajomego nie ma starych monet, na swoim podwórku jedynie 20 groszy z 1978 oraz 2 grosze współczesne. Pozostałe znaleziska to polmosy ich jest pełno gwoździe śrubki, druty, kapsle od piwa oraz inny złom.

Gdzie szukać starych monet w jakie miejsca należy się udać z wykrywką?

Napisano

Sprawdź też na starych mapach, których jest w bród w sieci, gdzie znajdowały się stare drogi w miejscach w które się udajesz.Szukaj wtedy pól, łąk lub lasów.

Porada nr 2. Nigdy nie zakładaj że znajdziesz monetę lub coś drogocennego, bo spotka cię tylko  uczucie porażki. Daj się zaskoczyć.

No i nr 3. Sprawdź wykrywacz, bo może masz złe ustawienia, albo on ci to sygnalizuje a ty nie słuchasz 

• Super 1
Napisano
5 minutes ago, Betu napisał:

Sprawdź też na starych mapach, których jest w bród w sieci, gdzie znajdowały się stare drogi w miejscach w które się udajesz.Szukaj wtedy pól, łąk lub lasów.

Porada nr 2. Nigdy nie zakładaj że znajdziesz monetę lub coś drogocennego, bo spotka cię tylko  uczucie porażki. Daj się zaskoczyć.

No i nr 3. Sprawdź wykrywacz, bo może masz złe ustawienia, albo on ci to sygnalizuje a ty nie słuchasz 

Ja mam taki wykrywacz Cobra CT 1028 i ja gdy szukam to wykluczam żelazo i aluminium żeby zawęzić obszar poszukiwań.

WYKRYWACZ-METALI-DETEKTOR-METALU-COBRA-CT-1028.jpg

Napisano

Jeżeli znajdujesz cokolwiek tym chinolem to wystarczy zmiana sprzętu(choćby na protoplastę tego MD, czyli garrett Ace), nie dyskryminowanie żadnego koloru i będą wychodzić stare monety.

• Super 1
Napisano
10 minutes ago, karpik napisał:

Jeżeli znajdujesz cokolwiek tym chinolem to wystarczy zmiana sprzętu(choćby na protoplastę tego MD, czyli garrett Ace), nie dyskryminowanie żadnego koloru i będą wychodzić stare monety.

Ja właśnie miałem wcześniej podobny Steinberg System MD-5 i znajdowałem monety.

Napisano

To widzę kolega masochista😉. Tak jak napisałem wyżej. Jeżeli wychodzi Ci coś tymi MD-kami to teren jest ok. Wystarczy zainwestować więcej niż 170zł( tyle widzę ta "cobra" czyli md- 3cośtam stoi na ali.

• Super 1