0 toyotomi Napisano 2 Kwiecień 2024 Napisano 2 Kwiecień 2024 Czołem Waszmościom. 15 minut temu, Slajmi130 napisał: Reiter Regiment 268 Zbyt wysoki numer dla - Reiter Regiment. Dla określenia przydziału tego bagnetu - trochę za mało informacji. Podstawa - co to za bagnet - i w której wojnie był używany. (kodowanie pruskie, różni się od wehrmachtu) Z jakich liter nabite jest kodowanie - kursywa, proste. Dla kodowania "R.R" - Rekrutendepot des Infanterie-Regiment. Reserve-Infanterie-Regiment (z pierwszą literą w kursywie) Rekrutendepot des Reserve-Infanterie-Regiment. (z pierwszą literą w kursywie) Reserve-Reiter-Regiment (obie litery w kursywie) Z mojego punktu widzenia - RR i numer bagnetu - daje nam - Rekrutendepot des Infanterie-Regiment. (ponieważ nabicie występuje, bez numerowania kompanijnego) pzdr. stani
0 kazioW24 Napisano 2 Kwiecień 2024 Autor Napisano 2 Kwiecień 2024 Trochę się pomyliłem z pamięcią już nie tak ,jest R.R.261.
0 bert.F Napisano 2 Kwiecień 2024 Napisano 2 Kwiecień 2024 Ersatz-Bataillon ,(z nr. pułku nieczytelny) Infanterie-Regiments , Rekruten-Depot, broń nr.261
0 kazioW24 Napisano 2 Kwiecień 2024 Autor Napisano 2 Kwiecień 2024 A co to za jakiś dziwny model s84/98 do tej pory miałem takie ale chwyt był jak w 05,a tu jest pod skosem.
0 bert.F Napisano 2 Kwiecień 2024 Napisano 2 Kwiecień 2024 dlaczego dziwny ??, typowa modyfikacja z 71/84
Pytanie
kazioW24
Co to za jednostka,dzięki
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi