Puszczyk12 Napisano 26 Marzec Share Napisano 26 Marzec Witam Co to za róg ? Od czego może być? Z jakiego okresu? Dodam , że ręcznie robiony. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 26 Marzec Share Napisano 26 Marzec Ostatnio na działce ( za Niemca stało tam osiedle) trafiłem na rozbity piec kaflowy i tam wśród gruzu było parę takich rożków. Były na nich odciski palców więc wymyśliłem sobie, że zdun przy lepieniu, wyciągał sobie z takiego czegoś "kęsy" gliny. Poszukaj odcisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 26 Marzec Share Napisano 26 Marzec 6 godzin temu, karpik napisał: Ostatnio na działce ( za Niemca stało tam osiedle) trafiłem na rozbity piec kaflowy i tam wśród gruzu było parę takich rożków. Były na nich odciski palców więc wymyśliłem sobie, że zdun przy lepieniu, wyciągał sobie z takiego czegoś "kęsy" gliny. Poszukaj odcisków. Dobrze sobie wymyśliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 khan Napisano 31 Marzec Share Napisano 31 Marzec Jedna z trzech nóżek starej ceramicznej patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Puszczyk12
Witam
Co to za róg ? Od czego może być?
Z jakiego okresu? Dodam , że ręcznie robiony.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi