Witam . Kiedyś dawno temu znalazłem przy pracach rolnych taki oto sztylet . Po zoraniu miedzy na polu wyskoczył na powierzchnię . Niestety kompletnie nie wiem czy to jakaś współczesny sztylet zagubiony czy sztych typu kordzik czy coś podobnego z początków XX wieku czy bardzo dawny wyrób . Pola na którym znalazłem mają grubo ponad 300 lat użytkowania. Teren był bojowo traktowany tak w I jak i II wojnie a także w trakcie powstania styczniowego . MożeToyotomisię wypowie bo on tu ma największą niepodważalną wiedzę. Wymiary widać na fotce
Question
Landszaft
Witam . Kiedyś dawno temu znalazłem przy pracach rolnych taki oto sztylet . Po zoraniu miedzy na polu wyskoczył na powierzchnię . Niestety kompletnie nie wiem czy to jakaś współczesny sztylet zagubiony czy sztych typu kordzik czy coś podobnego z początków XX wieku czy bardzo dawny wyrób . Pola na którym znalazłem mają grubo ponad 300 lat użytkowania. Teren był bojowo traktowany tak w I jak i II wojnie a także w trakcie powstania styczniowego . Może Toyotomi się wypowie bo on tu ma największą niepodważalną wiedzę. Wymiary widać na fotce
5 answers to this question
Recommended Posts