Witam . Kiedyś dawno temu znalazłem przy pracach rolnych taki oto sztylet . Po zoraniu miedzy na polu wyskoczył na powierzchnię . Niestety kompletnie nie wiem czy to jakaś współczesny sztylet zagubiony czy sztych typu kordzik czy coś podobnego z początków XX wieku czy bardzo dawny wyrób . Pola na którym znalazłem mają grubo ponad 300 lat użytkowania. Teren był bojowo traktowany tak w I jak i II wojnie a także w trakcie powstania styczniowego . MożeToyotomisię wypowie bo on tu ma największą niepodważalną wiedzę. Wymiary widać na fotce
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Pytanie
Landszaft
Witam . Kiedyś dawno temu znalazłem przy pracach rolnych taki oto sztylet . Po zoraniu miedzy na polu wyskoczył na powierzchnię . Niestety kompletnie nie wiem czy to jakaś współczesny sztylet zagubiony czy sztych typu kordzik czy coś podobnego z początków XX wieku czy bardzo dawny wyrób . Pola na którym znalazłem mają grubo ponad 300 lat użytkowania. Teren był bojowo traktowany tak w I jak i II wojnie a także w trakcie powstania styczniowego . Może Toyotomi się wypowie bo on tu ma największą niepodważalną wiedzę. Wymiary widać na fotce
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi