Apollo440 Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Witam. Może ktoś rozpozna co to za przedmiot, miedź prawdopodobnie, średnica ok 7 cm Cytuj
0 sqr Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń (edytowane) Element filtra oleju? Edytowane 28 Styczeń przez sqr Cytuj
0 Apollo440 Napisano 29 Styczeń Autor Napisano 29 Styczeń Też tak myślałem ale materiał to ewidentnie jak łuska pocisku(mosiądz, miedź)- nie jest to stal Cytuj
0 Kee Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń Mi też to wygląda na cześć filtra oleju a dokładniej pokrywa. Wszystko by pasowało Cytuj
0 Apollo440 Napisano 29 Styczeń Autor Napisano 29 Styczeń Tylko że nie spotkałem w motoryzacji filtra oleju z miedzianym czy mosiężnym wkładem,deklem , obudową itp. - zawsze były to stalowe elementy, najtańsze. Cytuj
0 karpik Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń 7 minut temu, Apollo440 napisał: Tylko że nie spotkałem w motoryzacji filtra oleju z miedzianym czy mosiężnym wkładem,deklem , obudową itp. - zawsze były to stalowe elementy, najtańsze. Być może pracował w środowisku gdzie wymagano materiałów nieiskrzących. Cytuj
0 Kee Napisano 29 Styczeń Napisano 29 Styczeń 1 godzinę temu, Apollo440 napisał: Tylko że nie spotkałem w motoryzacji filtra oleju z miedzianym czy mosiężnym wkładem,deklem , obudową itp. - zawsze były to stalowe elementy, najtańsze. Wydaje mi się że pochodzi to z czasów gdy robiono to co było potrzebne z tego co akurat było dostępne ;) Swoją drogą ilość filtrów oleju w lasach jest zadziwiająco wysoka ... Cytuj
Pytanie
Apollo440
Witam. Może ktoś rozpozna co to za przedmiot, miedź prawdopodobnie, średnica ok 7 cm
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi