archei Napisano 15 Styczeń 2024 Napisano 15 Styczeń 2024 Witam proszę o identyfikacje formacji wojskowej jaka przedstawiają owe figurki , sa to polskie figurki tzw. kioskowe z lat 80tych pytanie moje jest o to jaki region , kraj , formacje i okres wojskowy one reprezentują
0 Merill_Marauder Napisano 16 Styczeń 2024 Napisano 16 Styczeń 2024 Region bajkowo nibylandiowy, z Afryki. Litości!
0 abcd Napisano 16 Styczeń 2024 Napisano 16 Styczeń 2024 Sadzać po kolorze skóry i uzbrojeniu to jacyś Askari https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Askarysi
0 Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2024 Napisano 16 Styczeń 2024 5 godzin temu, Merill_Marauder napisał: Region bajkowo nibylandiowy, z Afryki. Litości! Uważaj, bo w trosce o prestiż tego forum zaraz dostaniesz bana tygodniowego lub lepszego. Mój wczorajszy post w podobnej trosce okazał się nieprawomyślny i został skasowany, gdy napisałem, że formacja to Makumba Hatakumba. Widząc, co się tu dzieje, teraz żałuję, że (przeprowadzając się w ostatnim miesiącu i znajdując to w śmieciach) wyrzuciłem bardzo cennego gumowego kowboja w skali podobnej do figurek z pierwszego postu, kowboja Made in DDR (i stamtąd przywiezionego pod koniec lat 70.) i nie zaprosiłem do naukowej, wysoce analitycznej dyskusji, co to może być za kowboj (a nie miał jeszcze kabury M1916, jak w niejednym westernie, gdzie np. Lee Marvin taką nosi), tylko był to gumowy kowboj zwykły - cuś jak z NRDowskich westernów. Tak więc uważaj i nie wołaj „Litości!”.
Pytanie
archei
Witam proszę o identyfikacje formacji wojskowej jaka przedstawiają owe figurki , sa to polskie figurki tzw. kioskowe z lat 80tych pytanie moje jest o to jaki region , kraj , formacje i okres wojskowy one reprezentują
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi