Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o identyfikacje formacji wojskowej

Pytanie

Napisano

Witam proszę o identyfikacje formacji wojskowej jaka przedstawiają owe figurki , sa to polskie figurki tzw. kioskowe z lat 80tych pytanie moje jest o to jaki region , kraj , formacje i okres wojskowy one reprezentują 

281220191666.jpg

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
5 godzin temu, Merill_Marauder napisał:

Region bajkowo nibylandiowy, z Afryki. Litości!

Uważaj, bo w trosce o prestiż tego forum zaraz dostaniesz bana tygodniowego lub lepszego. Mój wczorajszy post w podobnej trosce okazał się nieprawomyślny i został skasowany, gdy napisałem, że formacja to Makumba Hatakumba.

Widząc, co się tu dzieje, teraz żałuję, że (przeprowadzając się w ostatnim miesiącu i znajdując to w śmieciach) wyrzuciłem bardzo cennego gumowego kowboja w skali podobnej do figurek z pierwszego postu, kowboja Made in DDR (i stamtąd przywiezionego pod koniec lat 70.) i nie zaprosiłem do naukowej, wysoce analitycznej dyskusji, co to może być za kowboj (a nie miał jeszcze kabury M1916, jak w niejednym westernie, gdzie np. Lee Marvin taką nosi), tylko był to gumowy kowboj zwykły - cuś jak z NRDowskich westernów.

Tak więc uważaj i nie wołaj „Litości!”.