Olekk123 Napisano 3 Styczeń 2024 Napisano 3 Styczeń 2024 Witam. Mam 13 lat i ostatnio zainteresowałem sie tematem poszukiwania złota. Co do tego potrzeba? Ile pieniędzy 150zł wystarczy? i Czy w takim terenie da rade? Cytuj
Olekk123 Napisano 3 Styczeń 2024 Autor Napisano 3 Styczeń 2024 Jak by co to miasto to grodzisk wielkopolski Cytuj
Catadero Napisano 3 Styczeń 2024 Napisano 3 Styczeń 2024 SZUKAĆ MOŻNA WSZĘDZIE. Zaleźć - tylko tam, gdzie ono jest. C. Cytuj
hipolit-O4 Napisano 3 Styczeń 2024 Napisano 3 Styczeń 2024 Może coś znajdziesz na południu? https://www.google.com/search?q=kaczawa+płukanie+złota&oq=kaczawa+płukanie+złota&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigATIHCAMQIRigAdIBCTE2NzU5ajBqN6gCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:d3527b96,vid:x29UMvwr2n0,st:0 Cytuj
Kee Napisano 3 Styczeń 2024 Napisano 3 Styczeń 2024 Złoto jest wszędzie. Jednak na twoich terenach musiał byś przesiać kilkadziesiąt jak nie kilkaset ton ziemi żeby znaleźć jego nieznaczną ilość. W Polsce mamy kilka złotonośnych miejsc KGHM wydobywa go rocznie nawet około 3t. Jednak nie w wyniku wydobycia jako takiego a przy okazji wydobycia miedzi. (Więcej info znajdziesz w google) Niestety musisz porzucić marzenia o wydobyciu złota na swoich terenach. Jednak!!! To że nie możesz go wydobywać nie znaczy że nie możesz go pozyskać. Złota używa się w elektronice telefony/komputery i inne sprzęty. Poczytaj o tym. Takie "złoto" można zbierać i są firmy które to skupują. Jednak na twoim miejscu zainteresował bym się na ten czas minerałami i innymi darami natury możliwymi do pozyskiwania które występują na twoim terenie np skamieliny ;) Cytuj
Olekk123 Napisano 4 Styczeń 2024 Autor Napisano 4 Styczeń 2024 Ale skoro trudno znalesc złoto w wielkopolsce na moich terenach (nizina) to jakie minerały da sie przepłukać na nizinie? Jakie się da? Moje miasto to grodzisk wielkopolski jakby ktoś chciał powiedziec jakies miejscowki a moze ktos tutaj z grodziska jest :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi