wiciu_r Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Pożubrowałem trochę po opuszczonym strychu i znalazłem 2 maszyny do robienia kantów w spodniach. Niestety żadne z nich nie ma duszy.Z jakiego okresu mogą być ? Jakieś lata 30 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Te jest chyba bardziej współczesne bo ktoś je kiedyś naprawiał spawarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 I drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper 1939 Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Kurcze wiciu powiesz gdzie znalazłeś ten opuszczony dom? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Wiciu-sąsiedzi Cię odstrzelą jak będziesz wunglem w żelazku palił! J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Pomiędzy Obrzyckiem a Obornikami są podupadające wsie, stare domy kupują bogatsi poznaniacy na chatki letniskowe, ale nie wszystkie są jeszcze zajęte.Przyznaję że wkraczam trochę na chama, na wierzchu ładne ciuchy pod spodem kombinezon. Parę zdjęć chałupy z zewnątrz żeby wszyscy zainteresowani wzięli mnie za pośrednika, jakaś imitacja rozmowy przez komórkę i jak miejscowi już się napatrzą to chajda do środka.Sprawdza się zawsze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper 1939 Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Witam!wicu a chciałbyś sprzedać jedną z tych maszyn?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobieras Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 ja moge ci taka machine wydac...co ty na to z dusza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Jak sądzę można znaleźć podobne fanty na allegrohttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=23881946Moich nie sprzedaję, jak skończę budowę to odnowione staną na kominku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Wiciu, takie żelazka produkowano w SHL i Ostrowcu Św. do roku 1958. Powszechna elektryfikacja przyniosła zgon tym ekologicznym urządzeniom a za to spowodowała epidemię pożarów i porażeń prądem od żelazka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Qrde a ja myślałem że naprawdę są stare. W każdym razie jak one powstały to mnie jeszcze w planach nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 wszystkie żelazka stare czy nowe są wszpaniałe !! ja mam jedno z głowami smoków ,kilka niemieckich ,ale i do zwykłych przywiązuję dużą uwagę!! yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Dodam jeszcze, że w dalszym ciągu szlagierem eksportowym pewnej odlewni w Polsce są ..... kieraty (napęd - szkapy zgoła niemechaniczne - polski skrót KNM - Konie Nie Mechaniczne) na eksport do Afryki. Napędzają najcześciej studnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.