Betu Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 Witam szanowne grono, Ktoś pomoże w identyfikacji tych rzeczy?
0 Tyr Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 Guzik i hak od pruskiej kurtki niebieskiej ew zielonej z lat 1860-1910 ale używane i później.
0 Betu Posted September 23, 2023 Author Posted September 23, 2023 40 minutes ago, Tyr napisał: Guzik i hak od pruskiej kurtki niebieskiej ew zielonej z lat 1860-1910 ale używane i później. Guzik ( choć takiego wielkiego jeszcze nigdy nie widziałem) i hak, to już wielka podpowiedź. Dzięki. Ale co do rocznika to jesteś pewien? Możesz mi jeszcze powiedzieć gdzie dokładnie był ten guzik przyszyty?
0 Tyr Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 Index Dunkelblau Tunics (kaisersbunker.com)
0 Grzesio Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 34 minuty temu, Betu napisał: Możesz mi jeszcze powiedzieć gdzie dokładnie był ten guzik przyszyty? Sergeantenknopf - na bokach kołnierza munduru podoficerskiego.
0 Betu Posted September 23, 2023 Author Posted September 23, 2023 1 hour ago, Tyr napisał: Index Dunkelblau Tunics (kaisersbunker.com) Super strona. Widać dokładnie każdy guzik. Szukałem wcześniej czegoś takiego.
0 Betu Posted September 23, 2023 Author Posted September 23, 2023 1 hour ago, Grzesio napisał: Sergeantenknopf - na bokach kołnierza munduru podoficerskiego. Dzięki za opis. Profeska
0 Betu Posted September 24, 2023 Author Posted September 24, 2023 1 hour ago, Qusza napisał: to nie jest pruski guzik A co to mogło by być twoim zdaniem? Mnie też brakowało oczka lub czegokolwiek do mocowania do munduru, ale jeżeli dwie osoby stwierdziły że to guzik, to myślałem że tak jest.
0 Tyr Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 (edited) Te guziki były przyszywane na b. mocnej tasiemce i często poddało się uszko a nie materiał Edited September 24, 2023 by Tyr
0 Betu Posted September 24, 2023 Author Posted September 24, 2023 5 hours ago, Qusza napisał: przeczytaj uważnie to co napisałem, jeśli nadal nie zrozumiesz to zobacz czym jest "określenie" w zdaniu i na nim skup swą uwagę Jeżeli chcesz kogoś pouczać, to zacznij może od siebie. Piszesz że to nie jest pruski guzik i koniec twojego stwierdzenia. Twoja odpowiedź jest tak samo wyczerpująca jak : "tak" lub "nie". A co to twoim zdaniem jest jeżeli nie jest to pruski guzik?
0 Betu Posted September 24, 2023 Author Posted September 24, 2023 1 hour ago, Qusza napisał: Jest to nadal guzik - zatrybiło? Z twoich odpowiedzi wynika jednoznacznie, że jesteś zwykły prostak. Mało że piszesz jakbyś skończył ledwo 4 klasy podstawówki, to twój osiedlowy slang jest zrozumiały zapewne tylko u ciebie w domu. Może zrobisz światu przysługę i odkleisz się od tego wątku?
Question
Betu
Witam szanowne grono,
Ktoś pomoże w identyfikacji tych rzeczy?
10 answers to this question
Recommended Posts