Max030 Napisano 21 Sierpień 2023 Share Napisano 21 Sierpień 2023 Nie znam się na takich rzeczach, znalazłem bagnet w piwnicy mojej babci. Nie mogę znaleźć o nim żadnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Czlowieksniegu Napisano 21 Sierpień 2023 Share Napisano 21 Sierpień 2023 7. Zdjęcia należy wgrać na serwer Odkrywcy a więc bezpośrednio na forum, linki do zdjęć na zewnętrznych serwerach będą usuwane (forum obsługuje pliki w formacie .jpg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Max030 Napisano 21 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 21 Sierpień 2023 Share Napisano 21 Sierpień 2023 (edytowane) Po pierwsze, to nie jest bagnet. Konstrukcyjnie, to jest sztylet. Patrzyłbym w kierunku kordzików (dosyć często miały formę sztyletu) albo noży okopowych (mniej prawdopodobne). Ale jeszcze bardziej prawdopodobne jest że to produkcja myśliwska gdzieś z lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku. jakieś oznaczenia producenta? Mogą być pod tymi dekoracyjnymi tarczkami doczepionymi do jelca. PS Trzon rękojeści wygląda na dorobiony bez żadnej staranności. Edytowane 21 Sierpień 2023 przez Erih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bert.F Napisano 22 Sierpień 2023 Share Napisano 22 Sierpień 2023 Sztylet DRK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Max030 Napisano 22 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2023 Dziekuje za komentarze, sa bardzo pomocne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Max030
Nie znam się na takich rzeczach, znalazłem bagnet w piwnicy mojej babci. Nie mogę znaleźć o nim żadnych informacji.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi