Betu Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Nie potrafię znaleźć producent/źródła pochodzenia tej łuski ani do jakich wojsk należała. Ktoś może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dennis Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Kynoch, ICI, Standish, Lancs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Betu Napisano 23 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Dzięki za szybką odpowiedź, ale z tego co widzę, mieli inne oznaczenia. Więc ta łuska jest z brytyjskiej broni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Dennis Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 9 minutes ago, Betu napisał: mieli inne oznaczenia to oznaczenia dla okresu 1939-1945 11 minutes ago, Betu napisał: Więc ta łuska jest z brytyjskiej broni? jest brytyjskiej produkcji, o broni można na razie pogdybać bo brak wymiarów łuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Betu Napisano 23 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Jest minimalnie krótsza niż standardowy mauser, brakuje mi kawałka, więc nie potrafię określić całkowitej długosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Ma kryzę nie wtok. .To 7,7x57R(Lee Enfield). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 kolczyk96 Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Witam! Mauser R ! Czyli Rewelacja ! Ja tam widzę kryzę. No OK. Następnego już nie otwieram. Pozdrawiam! Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Betu Napisano 23 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2023 (edytowane) Teraz już nic nie rozumiem. Mało że w tym lesie znalazłem łuske niemiecka z 1899 roku, jedna w super stanie polską z 1943, to teraz to. Ogólny misz masz ( pepeszek nie zlicze). Znaczy to fajny fant? Edytowane 23 Czerwiec 2023 przez Betu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 hipolit-O4 Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Jak polska sygnowana Pk lub orzełek i z datą 1943 to prawdziwy cymes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 RDW60 Napisano 23 Czerwiec 2023 Share Napisano 23 Czerwiec 2023 Dobrze nabyć taką wiedzę, że Polska w 1943r. produkowała amunicję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Betu Napisano 24 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2023 11 hours ago, hipolit-O4 napisał: Jak polska sygnowana Pk lub orzełek i z datą 1943 to prawdziwy cymes. Moja pomyłka. Rozpędziłem się. Polska łuska jest z 1937. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Betu
Nie potrafię znaleźć producent/źródła pochodzenia tej łuski ani do jakich wojsk należała.
Ktoś może mi pomóc?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi