AnianieAnna Napisano 3 Styczeń 2023 Napisano 3 Styczeń 2023 Dzień dobry, tworząc drzewo genealogiczne mojej rodziny trafiłam na załączone zdjęcie. Przedstawia ono brata mojego pradziadka, który żył w latach 1886-1954. Proszę o pomoc w rozpoznaniu munduru ze zdjęcia. pozdrawiam, Ania Sanocka
0 Dennis Napisano 4 Styczeń 2023 Napisano 4 Styczeń 2023 1. Zdjęcie munduru carskiej armii, 2. Zdjęcie przy którym coś gmerano - pod kołnierzykiem powielony jest kawałek naramiennika, 3. Odznaka - "За отличную стрельбу". Można w necie odnaleźć fotografie osób w podobnych uniformach np. grenadier http://www.sammler.ru/index.php?showtopic=88964 https://www.geni.com/people/Александр-Базилевский/6000000035371429178 Słabo widoczny monogram na epolecie, podobny do nr 12 nieco
0 Erih Napisano 4 Styczeń 2023 Napisano 4 Styczeń 2023 Zdjęcie niechlujnie poprawiane w programie graficznym.
0 Tyr Napisano 5 Styczeń 2023 Napisano 5 Styczeń 2023 (edytowane) Milyukov Yuri Aleksandrovich — oficerowie Armii Imperium Rosyjskiego (ria1914.info) czy to nie ten człowiek w młodszym wieku? Pułk to: 3-й гренадерский Перновский полк 3-й гренадерский Перновский полк — Офицеры русской императорской армии (ria1914.info) Edytowane 5 Styczeń 2023 przez Tyr
0 Tyr Napisano 5 Styczeń 2023 Napisano 5 Styczeń 2023 (edytowane) Файл:Милюков Юрий Александрович 1.jpg — Офицеры русской императорской армии (ria1914.info) Plik:3 Pułk Grenadierów Pernowski 1905.jpg - Oficerowie Armii Imperium Rosyjskiego (ria1914.info) Edytowane 5 Styczeń 2023 przez Tyr
0 AnianieAnna Napisano 5 Styczeń 2023 Autor Napisano 5 Styczeń 2023 Super, bardzo dziękuję za pomoc! Znalazłam jeszcze drugie zdjęcie. To byli bracia - wcześniej Jan Miłosz, a na drugim zdjęciu Piotr Miłosz. Mieszkali w miejscowości Niwiski, obok Siedlec. Czy tutaj również mogę prosić o pomoc w rozszyfrowaniu munduru?
0 Dennis Napisano 6 Styczeń 2023 Napisano 6 Styczeń 2023 1. mundur huzarów carskich 2. ułańskie czako (carskie) mnie wychodzi, że to może być ustawka w atelier fotograficznym
0 AnianieAnna Napisano 6 Styczeń 2023 Autor Napisano 6 Styczeń 2023 Dziękuję za odpowiedź! Niestety nie posiadam oryginalnego zdjęcia, więc nie wiem, czy na odwrocie jest jakaś informacja, np. z nazwą studia fotograficznego. Ale tło faktycznie jak z jakiegoś atelier. :)
Pytanie
AnianieAnna
Dzień dobry,
tworząc drzewo genealogiczne mojej rodziny trafiłam na załączone zdjęcie. Przedstawia ono brata mojego pradziadka, który żył w latach 1886-1954.
Proszę o pomoc w rozpoznaniu munduru ze zdjęcia.
pozdrawiam,
Ania Sanocka
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi