Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Witam serdecznie. Proszę o pomoc w identyfikacji nieśmiertelnika. Jest to blaszka jakiegoś konkretnego sołdata czy tylko z opisem jednostki? Jaka to jednostka? Jak najwięcej info poproszę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van Pelt Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 (edytowane) 7 bateria, 2-giej brygady artylerii, nr. 116 (żołnierz) Edytowane 3 Wrzesień 2022 przez Van Pelt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Pierwsza wojna? Czy na drugiej też takie mieli ? Sory ale nie moja dziedzina nie wiem o tym nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 To nie jest nieśmiertelnik, a liczny znak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Jaka jest różnica? No i jaki to okres historyczny mniej wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 "Wśród kolekcjonerów i poszukiwaczy nie tylko w Polsce, ale także w wielu innych krajach pokutuje i jest bezmyślnie powielane błędne przekonanie ze carski „licznyj znak” jest nieśmiertelnikiem. Nie, „licznyj znak” (osobisty numer) nieśmiertelnikiem nie jest, choć dużo tych żetonów znajduję się na polach bitew wielkiej wojny gdzie walczyli i ginęli rosyjscy żołnierze „Licznyj znak” jest specyficznym rodzajem dokumentu stwierdzającego tożsamość żołnierza i jednocześnie potwierdzającym ze osoba go posiadająca jest żołnierzem na legalnej przepustce lub delegacji służbowej." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Dzięki. To ciekawe w takim razie:D pewnie zapił na przepustce i zgubił jak to ruski... A jest to 2 WW czy raczej wczesniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 10 minut temu, Matwoj napisał: Dzięki. To ciekawe w takim razie:D pewnie zapił na przepustce i zgubił jak to ruski... A jest to 2 WW czy raczej wczesniej? Dużo wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 19wiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 A bana na Google masz? Trochę własnej inicjatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Mam bana na gogle za kod na nieśmiertelność... Jestem kierowcą, zasuwam za kółkiem aktualnie, przejrzałem google z grubsza na postoju i nie znalazłem datowania takiej blaszki często korzystam z tego forum ponieważ są tutaj ludzie którzy na prawdę znają się na rzeczy i ufam ich opiniom. Z całym szacunkiem Panie bjar, jeżeli nie chce Pan się dzielić wiedzą wystarczyło nie pisać nic albo po prostu zamiast marnować czas na swoją wypowiedź która nie wniosła nic ciekawego skomentować artykuł na pudelku lub onecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Musisz słabo kontaktować, weź zrób sobie dłuższy postój... Skoro napisałem "dużo tych żetonów znajduję się na polach bitew wielkiej wojny" to jakie może być ich datowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Tak jak mówiłem to nie mój temat, gdybym znał się na wielkich bitwach to bym nie napisał tego postu bo wiedział bym co to za blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Wielka Wojna - słowa klucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 3 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Pierwsza wojna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 1 godzinę temu, Matwoj napisał: Pierwsza wojna? Była też zwana Wielką Wojną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Panowie... jak znacie odpowiedz na zadane pytanie, to jak chcecie to odpowiedzcie lub podpowiedzcie. Proszę nie bawcie się z zadającym pytanie, bo to wygląda na spamowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2022 Share Napisano 3 Wrzesień 2022 No to mało jeszcze podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwoj Napisano 5 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Dzięki Panowie za Pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi