Karolbp Napisano 22 Sierpień 2022 Napisano 22 Sierpień 2022 Nietypowy kamień, 11x5cm , błyszczy się, wygląda na ociosanego, z wyrytymi liniami, z jednej stron łagodnie zakończony z drugiej na kształt ostrza. Dzięki za pomoc w identyfikacji.
bialawy Napisano 22 Sierpień 2022 Napisano 22 Sierpień 2022 wg mnie tez... odłam obrobiony np. przepływającą wodą...
Karolbp Napisano 22 Sierpień 2022 Autor Napisano 22 Sierpień 2022 Dzięki. Za intrygowały mnie te linie, które wyglądają jak nacięcia, i dobrze leży w dłoni, tą ostrą częścią dało by się coś przeciąć
bialawy Napisano 22 Sierpień 2022 Napisano 22 Sierpień 2022 Linie to nie nacięcia tylko struktura warstwowa kamienia. Odłupił się też wzdłuż warstw a zagłębienia tzn nacięcia o których piszesz to wynik odpadania/wypłukiwania luźniej przytwierdzonych ziaren wzdłuż warstw. Ot i takie cudo później powstaje... Pozdr.
canabis.dw Napisano 22 Sierpień 2022 Napisano 22 Sierpień 2022 no i przede wszystkim to nie jest krzemień
Pytanie
Karolbp
Nietypowy kamień, 11x5cm , błyszczy się, wygląda na ociosanego, z wyrytymi liniami, z jednej stron łagodnie zakończony z drugiej na kształt ostrza. Dzięki za pomoc w identyfikacji.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.