Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.8

Rekomendowane odpowiedzi

Łyżka dziegciu w miodzie się należy- Chersoń i okolice są dla Ukraińców dużym problemem... I sami nie ukrywają, że oni także i ludzi, i sprzęt tracą.

Moja zaprzyjaźniona ukraińska rodzina we środę pojechała do domu... Z jednym jasnym celem*- przywieźć z majątku co tylko się da. Powód jest prosty i brutalny- w momencie, gdy Ukraińca-męża wezmą w kamasze, dom zostanie momentalnie rozszabrowany ze wszystkiego.

* zwłaszcza, że planują w Polsce na stałe zostać...

"Ofiary propagandy: w Rosji wierzą, że patriotyzm to „zdolność do zaakceptowania kraju, bez względu na to, co robi”, w przeciwnym razie jest zdrajcą.

Ktoś im wytłumaczy, że zdolność do zaakceptowania kraju, cokolwiek robi, to niewolnictwo"

Siedzisz cicho i zgadzasz się z partią to jesteś patriotą. Inaczej jesteś zdrajcą. Coś mi to przypomina...

Edytowane przez karpik

"W Balakliya pirotechnik i policja oczyścili most wypełniony ogromną ilością materiałów wybuchowych

Szczegóły: ryzykując życiem Bohaterowie zneutralizowali 400 kg heksogenu.

Na materiałach wybuchowych umieszczono dwie liny kontrolne, ale z jakiegoś powodu orki ich nie zdetonowały. Najwyraźniej saperzy najeźdźców bali się zbliżania naszych Obrońców i uciekali przed czasem.

Według innej wersji, z powodu deszczu i zaniedbań rashistów, styki zostały zablokowane. Dzięki temu most pozostał nienaruszony."

12 minut temu, bjar_1 napisał:

Jesteśmy w Polsce, więc stosujmy prawidłową transkrypcję. Rzygać się chce od tych amerykanizmów...

Niestety(stety), nie znam cyrylicy i używam tłumacza. Nie chce mi się edytować każdego tłumaczenia. Wybacz.

44 minuty temu, bjar_1 napisał:

No to nic dziwnego, że takie gnioty wklejasz. Aż oczy bolą.

A zdajesz sobie sprawę jak będzie wyglądać ten wątek jak znikną wszystkie linki z tweetera i YouTube, które wrzucacie?

Edytowane przez karpik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie