Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.8

Rekomendowane odpowiedzi

Kazik.S

"Co do węgla To kto kazał, pod groźbą kar, zamykać polskie górnictwo? Tusk, Timmermans i tp...."

I miękiszony spełniły polecenie? Fiu fiu... Przy okazji sprawdź, ile kopalni zostało zamkniętych w czasie zarządu PiS...

"Co do węgla dla przemysłu to od lat ma on wyłącznie polskie źródło, byl importowany przez prywatne podmioty na potrzeby gospodarstw domowych. "

To tak na serio? Sprawdź ile i jakiego węgla, który w PRL nie jest wydobywany, importowano do III.2022 ze Wschodu...

Dwa- ma 101 % "gospodarstwa domowe" się ucieszyły, że dzięki decyzji MM z dnia na dzień wstały w kolan i nie będą musiały już stosować węgla ze Wschodu...

PS Nie bardzo wiem, dlaczego zarzucasz mi czytanie GW i oglądanie TVN, ale sugeruję, abyś klapki z oczu zdjął i poluzował gumę...

import_wegla_kamiennego_polski_kierunki-1024x586.png

6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

To tak na serio? Sprawdź ile i jakiego węgla, który w PRL nie jest wydobywany, importowano do III.2022 ze Wschodu...

Ja o babie a Ty o żabie. Import prywatny a instytucjonalny to pewna różnica. Trzeba mieć wiedzę żeby to pojąć. Co do danych z wykresiku to trochę stare dane

6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Dwa- ma 101 % "gospodarstwa domowe" się ucieszyły, że dzięki decyzji MM z dnia na dzień wstały w kolan i nie będą musiały już stosować węgla ze Wschodu...

Importować węgiel ile się da nawet kosztem opłacania ruskiego mordercy. Czyli jesteś za Putinowymi Orkami? Narracja Schroedera i Scholza. Nie wiem co czytasz, i czy masz gumę ciasną czy luźną, otwórz lewe oko i nie zaśmiecaj fajnego forum niemiecką i ruską narracją. 

Kazik.S

"Czyli jesteś za Putinowymi Orkami? Narracja Schroedera i Scholza. Nie wiem co czytasz, i czy masz gumę ciasną czy luźną, otwórz lewe oko i nie zaśmiecaj fajnego forum niemiecką i ruską narracją."

Tu mnie masz... skoro nie pasuję do prawilnej wersji, to musi szpieg :-)
Dorośnij, a jeśli już jesteś po, to powtarzam- ściągnij klapki z oczu...

PS Z ciekawości- te kraje Europy, które zablokowały import węgla, ale od sierpnia, w przeciwieństwie do MM, który zdemolował* import węgla z dnia na dzień, to też zwolennicy Kremla i takie różne?

* sprawdź, ile tysięcy ton zapłaconego przez polskie firmy węgla leży tuż za granicą z Białorusią..

Możesz, przy okazji, sprawdzić, ile składów importerów węgla zdycha w okolicy Elbląga...A przecież przez MW barka za barką ma z węglem płynąć :-(

PS

"Ja o babie a Ty o żabie. Import prywatny a instytucjonalny to pewna różnica. Trzeba mieć wiedzę żeby to pojąć. Co do danych z wykresiku to trochę stare dane "

A co zaproponował od 2015 roku rząd przewodniej siły narodu dla odbiorców indywidualnych?

Dane stare... proszę, świeższe...

57eb5dc4-84d0-4cf0-8564-5c1840eec752.png

"Najeźdźcy długo nie mogli zająć pozycji tego zdesperowanego strzelca maszynowego, w pobliżu leżały miny, ale on sam nadal utrzymywał pozycję.

„W końcu, po wielu cierpieniach, po zajęciu tych pozycji, okazało się, że nie ma tam strzelca maszynowego, a jedynie wieża z wcześniej znokautowanego transportera opancerzonego, strzelana zdalnie”.😂"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie