osman12 Napisano 17 Lipiec 2022 Napisano 17 Lipiec 2022 Witajcie. Znajomy uratował przed palnikiem kilka elementów pojazdów, wg. mnie z wojny, skrzynia mi wydaje się Amerykańska, ośka niemiecka. Proszę o pomoc w identyfikacji
DARKOFF Napisano 17 Lipiec 2022 Napisano 17 Lipiec 2022 Tego typu skrzynie występowały w Ford Pickup czyli amerykańska jest.
osman12 Napisano 17 Lipiec 2022 Autor Napisano 17 Lipiec 2022 19 minut temu, DARKOFF napisał: Tego typu skrzynie występowały w Ford Pickup czyli amerykańska jest. Czyli skrzynia raczej nie wojskowa?
Landszaft Napisano 17 Lipiec 2022 Napisano 17 Lipiec 2022 Felga koła ciut przypomina koła od Kubelwagena lub schimwagena albo stare modele VW Garbus
Catadero Napisano 17 Lipiec 2022 Napisano 17 Lipiec 2022 Skrzynia biegów z pierwszych fot-motocyklowa. Co prawda nie spotkałem się nigdy z tą firma, ale to na 100% motocyklowa. I z pewnością sporo warta. C.
Catadero Napisano 17 Lipiec 2022 Napisano 17 Lipiec 2022 Firma, która wyprodukowała tę skrzynię biegów to The National Bronze & Aluminium Foundry Co. z Cleveland, Ohio. Produkowała odlewy dla amerykańskiego lotnictwa już w pierwszej wojnie, także odlewy do skrzyń samochodów Bantam i Dodge. Wg danych producent został złapany na jakichś szwindlach i stracił rządowe zamówienia (w początkach lat czterdziestych ?). C.
Pytanie
osman12
Witajcie. Znajomy uratował przed palnikiem kilka elementów pojazdów, wg. mnie z wojny, skrzynia mi wydaje się Amerykańska, ośka niemiecka. Proszę o pomoc w identyfikacji
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.