Jolup Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Taki szostak trafił do kolekcji (jestem z Bialorusi). Wygląda na to, że to po Kapickemu R6? Widziałem taki typ na aukcjach tylko dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 7 Czerwiec 2022 Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Czy ja wiem. Na szybkiego znalazłem kilka podobnych egzemplarzy i ceny od 50zł w górę w zależności od stanu... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jolup Napisano 7 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2022 8 godzin temu, bialawy napisał: Czy ja wiem. Na szybkiego znalazłem kilka podobnych egzemplarzy i ceny od 50zł w górę w zależności od stanu... Pozdr. Na szybkiego - slepowron z doly Jana Kazimiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo69 Napisano 8 Czerwiec 2022 Share Napisano 8 Czerwiec 2022 Tak, to rzadki szóstak https://onebid.pl/pl/monety-jan-ii-kazimierz-szostak-1667-tlb-bydgoszcz/239696 ale czy R6 ? Ja osobiście nie za bardzo ufam Kopickiemu, bo w jego katalogu jest sporo błędów.Ostatnio na rynku pojawiła sie publikacja dotycząca szóstaków Jana Kazimierza, niestety ja jej jeszcze nie posiadam https://numimarket.pl/-lukasz-ciura-szostaki-koronne-jana-kazimierza_1134620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 30 Czerwiec 2022 Share Napisano 30 Czerwiec 2022 Jolup Kopickiego katalogi to coraz starsze pozycje 40 letnie , w obecnych czasach gdzie na rynek coraz więcej trafia monet z wykopków i skarbów większość popularnych monet można te określenia R przesunąć o dwie klasy niżej czyli już nie R 6 a R-4, druga sprawa stan zachowania a ten jest w tym wypadku czytelny ale słabiutki z wadami blachy. to też zdejmij sobie następne dwie R-ki z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi