Ilonka102 Napisano 15 Maj 2022 Napisano 15 Maj 2022 Dzień Dobry, jestem w posiadaniu ciekawego nieśmiertelnika, prawdopodobnie właścicielem był Polski żołnierz z kampanii wrześniowej. Mam dwa pytania : Czy jest prawdą, że obóz w pierwszej kolejności był zlokalizowany koło Szczecina a później został przeniesiony do Neubrandenburga? Gdzie mogę jeszcze zidentyfikować numer obozowy 80897? Na stronie zbiorów cyfrowych są tylko spisy do dwudziestu kilku tysięcy więźniów. Dziękuje za info :) Cytuj
0 Ilonka102 Napisano 15 Maj 2022 Autor Napisano 15 Maj 2022 No kurczę, chyba ma Pan rację. To pewnie Francja lub Benelux ? Cytuj
0 Edmundo Napisano 17 Maj 2022 Napisano 17 Maj 2022 W dniu 15.05.2022 o 17:44, Ilonka102 napisał: Gdzie mogę jeszcze zidentyfikować numer obozowy 80897? Na stronie zbiorów cyfrowych są tylko spisy do dwudziestu kilku tysięcy więźniów. Napisz do Centralnego Muzeum Jeńców Wojennych w Łambinowicach, może pomogą. 1 Cytuj
0 Ilonka102 Napisano 19 Maj 2022 Autor Napisano 19 Maj 2022 Dziękuje za podpowiedz. Wniosek przyjęty w muzeum, będę czekał do czterech tygodni na info. Cytuj
Pytanie
Ilonka102
Dzień Dobry,
jestem w posiadaniu ciekawego nieśmiertelnika, prawdopodobnie właścicielem był Polski żołnierz z kampanii wrześniowej.
Mam dwa pytania :
Dziękuje za info :)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi