bialawy Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 Spotkał się ktoś z takim pociskiem? Wygląda jak pocisk typu minié. Tylko średnica dziwna... 5-5.5mm. Długość 10mm Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sp4tkl Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 sportowy ,ołowiany 5,6mm kbks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sp4tkl Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 22 Luty 2022 Autor Share Napisano 22 Luty 2022 Wielkie dzięki. Nie mogłem uwierzyć że może być tak mały ołowiany pocisk. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sqr Napisano 22 Luty 2022 Share Napisano 22 Luty 2022 5 godzin temu, bialawy napisał: Wielkie dzięki. Nie mogłem uwierzyć że może być tak mały ołowiany pocisk. Pozdr. Są i mniejsze pociski z ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 23 Luty 2022 Autor Share Napisano 23 Luty 2022 Kolor zasugerował, że dosyć stary to pocisk. Od czarnoprochowca spotykałem kulki średnicy od 6mm w górę, ale w takim typowym dla pocisku kształcie pierwszy raz spotkałem takiego konusa. Domyślałem się, że taki maluszek mógł być na ptaki. Najlepsze były ołowiane Berdany. Takim to chyba nikt nie chciał dostać... Prawie 11mm czystego ołowiu... Normalnie tak pasuje do hasła "eat lead" Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bialawy
Spotkał się ktoś z takim pociskiem? Wygląda jak pocisk typu minié. Tylko średnica dziwna... 5-5.5mm. Długość 10mm
Z góry dziękuję i pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi