kribmw Napisano 27 Listopad 2021 Napisano 27 Listopad 2021 Figurka dość spora wykonana z metalu.Proszę o wszelakie sugestie.
kribmw Napisano 28 Listopad 2021 Autor Napisano 28 Listopad 2021 Panowie nikt nic?Żadnych pomysłów co to za figurka.Dodam że wykonana chyba z cyny.
Tyr Napisano 28 Listopad 2021 Napisano 28 Listopad 2021 Jeśli te białe plamy są krystaliczne to wygląda to na cynk. Bardzo stare raczej nie jest od pocz. XX wieku w górę. Obstawiał bym ozdobę świąteczną...
kribmw Napisano 28 Listopad 2021 Autor Napisano 28 Listopad 2021 Dzięki Tyr.Przeglądam wujka Google i nie mogę znaleźć nic podobnego.
bialawy Napisano 29 Listopad 2021 Napisano 29 Listopad 2021 Dzied Maroz... Czyli po naszemu dziadek mróz czyli Święty Mikołaj jak dla mnie... Z czasów PRL może być bo wtedy dużo takich figurek i ozdób stylizowanych na wschodniego brata Świętego Mikołaja było.. nie czerwony tylko najczęściej błękitne szaty miał Mnie się tak kojarzy to co widzę. Pozdr.
Pytanie
kribmw
Figurka dość spora wykonana z metalu.Proszę o wszelakie sugestie.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.